Újra trendi a magyarok kedvenc retro szobanövénye: itt az ideje, hogy beszerezz egyet

Magyarországon már nagyon régóta a közkedvelt szobanövények egyike a kukoricalevél. A már szinte retro elemként kezelt növény valójában Japánból származik, és habár nálunk általában hűvös szobákban tartják, mivel fagytűrő akár a kertbe is ki lehet ültetni.

A kukoricalevél egy igazi retro növény, amely bármennyire is meglepő, de Japánból származik. Ez a szobanövény Magyarországon szinte minden háztartásban megtalálható, viszont mielőtt bárki a letűnt korok kellékeként könyvelné el, érdemes megemlíteni, hogy a modern, sőt a minimalista tervezés által is kedvelt "beltéri struktúranövény", vagyis manapság kezd újra trendi lenni. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A kukoricalevél jobb körülmények között akár méteres, haragoszöld leveleket is képes hozni. A növény sajátosságáról azonban sokan nem is tudnak, hiszen szép, csillag alakú, húsos rózsaszín virágait a talajszintjén, vagy kissé a földben hozza, így ezt a legtöbben nem is veszik észre. 

A hagyományos japánkertekben a kukoricalevél valójában kültéri növény. Habár Magyarországon hűvös szobák növényeként vált ismertté, mivel fagytűrő, egy kis lombtakarással a kemény teleket is kibírja. Ha kiültetjük a szabadba akkor gondoskodjunk arról, hogy félárnyékos helyre kerüljön, és az első télen takarjuk le lombbal. A vízigénye mérsékelt, az agyagosabb földet kedveli, kártevői pedig szinte egyáltalán nincsenek. Emellett a szennyezett levegőt is bírja.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Íme néhány tuti tipp haldokló növényünk felélesztéséhez.
Sokan hibáznak a szobanövények gondozásakor: ezeket rontják el a legtöbben

Ősszel sem kell lemondanunk a szép kertről.
Pofonegyszerű és tényleg működik: így lehet burjánzó a kerted ősszel is


Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu