Zseniális találmány kertészeknek: ezt bárki elkészítheti otthon is

A komposzt készítése, illetve maga a komposztálás kezd egyre népszerűbb lenni Magyarországon is. Nem véletlenül, hiszen ez az egyik legjobb módja annak, hogy a különböző szerves hulladékoktól megszabaduljunk, ráadásul a növényeink is jól járnak vele. A komposztálás nem bonyolult folyamat, néhány dologra azonban nem árt odafigyelni ahhoz, hogy tökéletes komposztot kapjunk. Ezért alkothatta meg egy férfi azt az otthon is elkészíthető rostát, amellyel pofonegyszerűen apró szeművé lehet szitálni a komposztot.

A komposztálás egyre népszerűbb Magyarországon is, ráadásul nem csak a kertészkedés szerelmeseinek, de a pusztán kertes házban élőknek is megéri belevágni. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk a különböző szerves hulladékoktól úgy, hogy a növényeink is jól járjanak. A komposztálás során nem árt néhány dologra odafigyelnünk, ha azonban elkészül a jó minőségű komposztunk, érdemes azt átszitálnunk annak érdekében, hogy megszabaduljunk a nagyobb daraboktól, mielőtt kijuttatnánk kertünkbe. 

Egy Facebook-csoportban találtuk azt a videót, amelyen egy férfi házi készítésű rostán szitálja át az elkészült komposztot. Jól látszik, hogy a szerkezet szinte minden eleme könnyen elérhető, és valóban nagyon hatékony eszközt lehet így építeni otthon is. A hálós hengerhez lehet használni akár kiszuperált vaságy sodronyát is, de a mosógép dobja is megfelelő lehet. Ráadásul nem elég, hogy lesz egy finom szemcséjű komposztunk, amit kijuttathatunk a növényeinkre, azok a darabok, amelyek nem mentek át a rostán, visszakerülhetnek a komposztba, így semmi nem végzi a szemétben. 


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ki ne szeretne rövid idő alatt kiváló minőségű komposztot kapni?
Így komposztálnak a profi kertészek: ezzel a módszerrel rengeteg időt spórolhatsz

Bőven akad kerti munka ebben a hónapban is.
Ezek a legfontosabb májusi teendők a kertben: itt a 8 pontos feladatlista

Nem is gondolnánk, mikre képesek egyes szobanövények.
Ne költs klímára feleslegesen: ezekkel a növényekkel bármikor lehűtheted az otthonod


Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu