Zseniális találmány kertészeknek: ezt bárki elkészítheti otthon is

Zseniális találmány kertészeknek: ezt bárki elkészítheti otthon is

agrarszektor.hu
A komposzt készítése, illetve maga a komposztálás kezd egyre népszerűbb lenni Magyarországon is. Nem véletlenül, hiszen ez az egyik legjobb módja annak, hogy a különböző szerves hulladékoktól megszabaduljunk, ráadásul a növényeink is jól járnak vele. A komposztálás nem bonyolult folyamat, néhány dologra azonban nem árt odafigyelni ahhoz, hogy tökéletes komposztot kapjunk. Ezért alkothatta meg egy férfi azt az otthon is elkészíthető rostát, amellyel pofonegyszerűen apró szeművé lehet szitálni a komposztot.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A komposztálás egyre népszerűbb Magyarországon is, ráadásul nem csak a kertészkedés szerelmeseinek, de a pusztán kertes házban élőknek is megéri belevágni. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy megszabaduljunk a különböző szerves hulladékoktól úgy, hogy a növényeink is jól járjanak. A komposztálás során nem árt néhány dologra odafigyelnünk, ha azonban elkészül a jó minőségű komposztunk, érdemes azt átszitálnunk annak érdekében, hogy megszabaduljunk a nagyobb daraboktól, mielőtt kijuttatnánk kertünkbe. 

Egy Facebook-csoportban találtuk azt a videót, amelyen egy férfi házi készítésű rostán szitálja át az elkészült komposztot. Jól látszik, hogy a szerkezet szinte minden eleme könnyen elérhető, és valóban nagyon hatékony eszközt lehet így építeni otthon is. A hálós hengerhez lehet használni akár kiszuperált vaságy sodronyát is, de a mosógép dobja is megfelelő lehet. Ráadásul nem elég, hogy lesz egy finom szemcséjű komposztunk, amit kijuttathatunk a növényeinkre, azok a darabok, amelyek nem mentek át a rostán, visszakerülhetnek a komposztba, így semmi nem végzi a szemétben. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?