2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Növény

17 milliárd eurót fektetett egy brit cég a vertikális farmokba

Az Ocado, online kereskedelmi és technológiai cég nem aprózza el: 17 milliárd fontot (19,1 milliárd eurót) fektet a mostanság nagyon divatos vertikális farmok fejlesztésébe. Megvették Európa legnagyobb függőleges kiterjedésű gazdaságát is.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A vertikális farmgazdaság olyan beltéri élelmiszertermelést jelent, ahol a termelőegységeket egymás felett helyezik el, precízen kontrollált körülmények között termesztve a növényeket. Az Ocado közölte: két hasonló területen dolgozó céggel, az 80 Acres Farms-szal és a Priva Holdinggal közös befektetést indítottak. Közben a vállalat megszerezte Európa legnagyobb vertikális gazdaságát is: felvásárolta a Jones Food Company részvényeinek 58%-át. Ez a cég Észak-Angliában, Scunthorpe-ban működteti a vertikális növénytermesztő üzemét.


Hiszünk abban, hogy a mai befektetésünk a vertikális termelésbe megnyugtatja a vevőket, főleg, ami fenntarthatóságot és a termékek frissességét illeti. Képesek vagyunk olyan technológiát létrehozni, ami forradalmasítja a szektort és friss termékekkel látja el a piacot" 

- mondta Tim Steiner, az Ocadio vezérigazgatója. Steiner arról is beszélt, hogy várhatóan függőleges gazdaságokat telepítenek a vásárlói pontjaik mellé, amit azt jelenti, hogy friss és fenntartható gazdaságból származó termékeket fognak árulni, amelyeket nagyon rövid idő alatt tudnak majd eljuttatni a vásárlók konyhájába - írta az ESM Magazine. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu