2020. július 6. hétfő Csaba

Hírek - Növény

17 milliárd eurót fektetett egy brit cég a vertikális farmokba

Az Ocado, online kereskedelmi és technológiai cég nem aprózza el: 17 milliárd fontot (19,1 milliárd eurót) fektet a mostanság nagyon divatos vertikális farmok fejlesztésébe. Megvették Európa legnagyobb függőleges kiterjedésű gazdaságát is.
 
 

A vertikális farmgazdaság olyan beltéri élelmiszertermelést jelent, ahol a termelőegységeket egymás felett helyezik el, precízen kontrollált körülmények között termesztve a növényeket. Az Ocado közölte: két hasonló területen dolgozó céggel, az 80 Acres Farms-szal és a Priva Holdinggal közös befektetést indítottak. Közben a vállalat megszerezte Európa legnagyobb vertikális gazdaságát is: felvásárolta a Jones Food Company részvényeinek 58%-át. Ez a cég Észak-Angliában, Scunthorpe-ban működteti a vertikális növénytermesztő üzemét.


Hiszünk abban, hogy a mai befektetésünk a vertikális termelésbe megnyugtatja a vevőket, főleg, ami fenntarthatóságot és a termékek frissességét illeti. Képesek vagyunk olyan technológiát létrehozni, ami forradalmasítja a szektort és friss termékekkel látja el a piacot" 

- mondta Tim Steiner, az Ocadio vezérigazgatója. Steiner arról is beszélt, hogy várhatóan függőleges gazdaságokat telepítenek a vásárlói pontjaik mellé, amit azt jelenti, hogy friss és fenntartható gazdaságból származó termékeket fognak árulni, amelyeket nagyon rövid idő alatt tudnak majd eljuttatni a vásárlók konyhájába - írta az ESM Magazine. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu