A kávéra is kivetik a chips-adót

agrarszektor.hu
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is megerősítette a hírt, miszerint a kormány a kávéra, az ízesített sörökre és az alkoholos üdítőkre is kiterjesztené a chipsadót, valamint további 25 százalékkal növelné a már eddig is chipsadóval sújtott termékek közterhét.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A népegészségügyi termékadó további terjesztését tervezi a kormány, így többet fizethetünk a kávéért, az ízesített sörökért és az alkoholos üdítőkért. 

A jelenleg is formálódó tervezet szerint további cél az eddig is chipsadóval terhelt termékek, vagyis a magas koffeintartalmú energiaitalok, ételízesítők, illetve a magas só- és cukortartalmú termékek további drágítása, közterhük emelése - számol be a 168 óra.

Ha ez megvalósul, a kávé termékadója kilónként 250 forint, az ízesített söröké literenként 35 forint, az alkoholos frissítőké pedig szintén literenként számítva 100 forint lenne. Ez átlagosan 50 forintos emelésnek felel meg.

Az intézkedésektől a kormány eddig mintegy 20 milliárd forint adóbevételt remélt, ez most a további szigorítások miatt akár a 30 milliárd forintot is elérheti.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 16. 13:37