A kávéra is kivetik a chips-adót

agrarszektor.hu
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is megerősítette a hírt, miszerint a kormány a kávéra, az ízesített sörökre és az alkoholos üdítőkre is kiterjesztené a chipsadót, valamint további 25 százalékkal növelné a már eddig is chipsadóval sújtott termékek közterhét.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A népegészségügyi termékadó további terjesztését tervezi a kormány, így többet fizethetünk a kávéért, az ízesített sörökért és az alkoholos üdítőkért. 

A jelenleg is formálódó tervezet szerint további cél az eddig is chipsadóval terhelt termékek, vagyis a magas koffeintartalmú energiaitalok, ételízesítők, illetve a magas só- és cukortartalmú termékek további drágítása, közterhük emelése - számol be a 168 óra.

Ha ez megvalósul, a kávé termékadója kilónként 250 forint, az ízesített söröké literenként 35 forint, az alkoholos frissítőké pedig szintén literenként számítva 100 forint lenne. Ez átlagosan 50 forintos emelésnek felel meg.

Az intézkedésektől a kormány eddig mintegy 20 milliárd forint adóbevételt remélt, ez most a további szigorítások miatt akár a 30 milliárd forintot is elérheti.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?