350 milliárd maradt 2014-ig zöld fejlesztésekre

agrarszektor.hu
2014-ig 350 milliárd forint áll rendelkezésre, amit zöld fejlesztésekre, így környezetvédelmi, természetvédelmi beruházásokra illetve vízügyi fejlesztésekre fordíthat a kormány - fejtette ki Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetvédelmi államtitkára pénteken Hajdúböszörményben, egy új kerékpárút átadásakor.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Illés elmondása szerint a tervezett zöld fejlesztések közül a legnagyobb projekt a 120 milliárd forintos arzénmentesítési program, amely 60-80 települést érint főleg a déli, dél-keleti országrészben. Hozzátette továbbá, hogy eddig 50 milliárd forintot használtak fel hasonlócélokra a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban. 

Kifejtette, hogy az állami erdészetekhez hasonlóan a vízügy területén is munkamegosztás várható, méghozzá a Belügyminisztérium és a VM között.
A Duna védműveinek megépítése illetve felújítása 50 milliárd forintba, a ráckevei-soroksári Dunaág kotrása, a zsilipiek felújítása 180-20 milliárdba, a beregi víztározó megépítése pedig 25-30 milliárdba fog kerülni.

A közmunkaprogramok hatékonyabbá tétele érdekében a területi vízügyi szervek irányítása átkerül a Belügyminisztériumhoz, míg a jogalkotási eljárások, a szakmai koordináció, a vízgazdálkodás, a vízminőség-védelem, a hatósági feladatok, a vízkeret-irányítás pedig maradnak az általa felügyelt államtitkárság hatáskörében.

Illés Zoltán a majd 300 millió forintos hajdúböszörményi kerékpárút-fejlesztés kapcsán az út átadásakor elmondta, hogy jelenleg Magyarországon a lakosság 49 százaléka, Budapesten pedig 23 százaléka használ kerékpárt - írja a gazdasag.ma.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?