Nincs megállapodás a Pápai Hús tőkeemeléséről

agrarszektor.hu
Nem született megállapodás a Pápai Hús 1913 Kft. többségi tulajdonosainak szerdai taggyűlésén az önkormányzati tőkeemelésről, ezért tovább folytatódnak az egyeztetések.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az MTI-nek a húsipari cégtől származó információi szerint a többségi tulajdonos Dedeko Kft., és a Nyugat-Agro Kft. még nem írta alá a pápai önkormányzat 8 százalékos tulajdonrészének 50 százalékra emeléséről szóló megállapodást.

Politzer József a január 8-i taggyűlést követően azt közölte, hogy a többségi tulajdonosok szerint valamennyiük közös érdeke a pápai húsipari cég anyagi helyzetének rendezése; a pápai önkormányzat tőkeemeléséről akár már a következő, január 16-i taggyűlésen érdemi döntést hozhatnak.

Áldozó Tamás pápai polgármester az MTI-nek szerdán azt mondta: testületi ülésen tájékoztatták az önkormányzati képviselőket a húsipari céggel kötendő megállapodásról, a tulajdonos társaságokkal még további egyeztetésekre van szükség. Hozzátette: az ülésen a cég 2012-es gazdálkodásáról is tájékoztatást kaptak.

December végén jelentették be, hogy a pápai önkormányzat ötven százalék fölé emeli jelenlegi 8 százalékos tulajdoni hányadát a Pápai Hús 1913 Kft.-ben. A polgármestere akkor a tulajdonrész pontos értékét nem közölte, csak annyit mondott, hogy a tőkeemelés több milliárd forintot jelent.

A húsipari cégek megmentését kormányzati szinten koordináló Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a decemberi pápai sajtótájékoztatón azt mondta: az önkormányzat nagyobb szerepvállalásával biztosított lesz a termelők és beszállítók folyamatos, pontos kifizetése, és a megfelelő alapanyag finanszírozása.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?