Éljen a magyar dinnye!

agrarszektor.hu
Idén 5650 hektáron termesztenek dinnyét Magyarországon

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Folytatódott a magyar dinnye promóciója pénteken egy fővárosi bevásárlóközpontban található Interspar üzletben, ahol a vásárlók 89 forintos kilónkénti áron vehetik meg a gyümölcsöt.

Czerván György, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) agrárgazdaságért felelős államtitkára, a rendezvényen újságíróknak elmondta: sok érv szól amellett, hogy a magyar emberek Magyarországon termelt görögdinnyét fogyasszanak. Szerinte a legmeggyőzőbb érv, ha valaki megkóstolja ezt a gyümölcsöt. A belföldön termelt görögdinnye ugyanis jó minőségű, harmonikus ízvilágú, magas cukortartalmú, jó termőhelyi adottságú területen termett, friss gyümölcs.

Közölte: a VM 2011-ben - egyetértve a termelőkkel és a szakmaközi szervezetettel - kezdeményezte a nemzeti dinnyefórum létrehozását, hogy megállítsa az utóbbi tíz év negatív tendenciáit, a termőterület és a megtermelt árumennyiség csökkenését. Idén 5650 hektáron termesztenek dinnyét Magyarországon, ami értékelhető eredmény, tekintve a korábbi 10 ezer hektáros termőterület az utóbbi években 5 ezer hektár alá csökkent.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?