Aki a legtöbbet tette fenntartható mezőgazdaságért

agrarszektor.hu
Idén Dr. Antal Józsefnek ítélték oda a Márton József Díjat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Idén második alkalommal adták át ünnepélyes keretek között a "MÁRTON JÓZSEF DÍJ a Fenntartható Magyar Mezőgazdaság Szolgálatáért" elismerést, amelyet minden évben egy olyan kiváló agrárszakember kap meg, aki a felkért szakértői zsűri véleménye alapján a legtöbbet tett a fenntartható mezőgazdaság szolgálatáért. Az AGRO.bio alapítójának és első ügyvezetőjének emlékére létrehozott életműdíjat ez alkalommal Dr. Antal József, a gödöllői Szent István Egyetem professor emeritusa vehette át, aki többek között a Növénytermesztők zsebkönyvének szerzője. Az első, 2013-as Márton József díjat prof. Dr. Nagy Bálint, nyugalmazott egyetemi tanár kapta, aki Márton József jó barátja és szakmai harcostársa volt.

A 95 éves Dr. Antal József a növénytermesztéstan professzora, kutató és nyugalmazott egyetemi tanár, 1974 óta az MTA doktora. Számos rangos kormánykitüntetés tulajdonosa, 1951 óta a Magyar Agrártudományi Egyesület tagja. Tizenhárom könyv - többek között a terület bibliájának tartott Növénytermesztők zsebkönyve vagy a Növénytermesztés homokon -, több mint száz tudományos és szakmai közlemény szerzője. A "Növénytermesztéstan" című országos tankönyv szerkesztője. Kísérletei és publikációi révén jelentősen hozzájárult a hazai agrárium szemléletváltásához - elsősorban a talajtermékenység fenntartása, a zöldtrágya, a zöldugar és a vetésforgó szerepe vagy a szántóföldi növények trágyázása terén.

A mértékadó díjat az innovatív és környezetkímélő mikrobiológiai termékeket forgalmazó AGRO.bio Hungary Kft. 2013-ban azzal a céllal hozta létre, hogy megtisztelje és elismerje az iparág azon szakembereit, akik példamutató munkájukkal elősegítették a hazai agrárium fejlődését, tudományos és társadalmi fontosságának előtérbe helyezését. A díj odaítéléséről a mezőgazdaságot jól ismerő, kiváló hazai szakemberekből álló kör dönt, akik reprezentálják az agrárigazgatás, a mezőgazdasági felsőoktatás, kutatás-fejlesztés és szakújságírás területeit. A felkért szakmai zsűri tagjai: Dr. Árendás Tamás (MTA ATK), Dr. Árvay Gyula (PTE TIK KTI), Dr. Bódis László (Agrofórum), Daoda Zoltán (AGRO.bio), Dr. Gyuricza Csaba (SZIE MKK), Dr. Inczédy Péter (Agroinform), Dr. Németh Tamás (SZIE MKK), Dr. Polgár Zsolt (Burgonyakutatási Központ), Szépe Ferenc és Vértes Tímea (Vidékfejlesztési Minisztérium).

Dr. Antal Józsefnek Márton Balázs, a cég ügyvezető igazgatója adta át az édesapjáról elnevezett életműdíjat, amely a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi, kifejezetten az alapító agrárcég felkérésére, a díjazott számára készített, "arany kalászok" motívummal ékesített díszvázája. Emellett a díjazott 100 liter - vagyis 100 hektár termőföldre elegendő - BactoFil® (baktériumtrágya) termék árának megfelelő összegben (ez évben 800 000 forintban) részesül.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?