Meglepő ajándék a kommunista diktatúrának

agrarszektor.hu
Tizenöt tonna műtrágyát szállít Dél-Korea segélyadományként Észak-Koreába. Öt év után először közelednek az északi diktatúrához, de Szöul hivatalos álláspontja szerint a szállítmány jelképes és semmiképpen sem követik nagyobb, államilag is támogatott adományok. A déliek 2010-ben vezettek be szigorú szankciókat Észak-Koreával szemben, miután több tucat emberüket vesztették el egy állítólagos észak-koreai támadásnál.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Tizenöt tonnás műtrágyaszállítmányt küld Észak-Koreának Dél-Korea. A szöuli vezetés öt év után először ad segélyadományt a diktatúrának és a lépést sokan enyhülésként értékelik - számol be a hvg.hu.

Dél-Korea 2010 májusában vezetett be szigorú szankciókat az északiak ellen, mert a vádak szerint torpedóval süllyesztették el a dél-koreai haditengerészet egyik hajóját. Összesen 46 ember halt meg a műveletben, de Észak-Korea visszautasította a vádakat. Az eset tisztázása miatt a két ország tárgyalásokat kezdeményezett, de azóta sem jutottak eredményre. Szöul a kormánytól független szervezeteknek is tiltja, hogy nagyobb mennyiségű segélyt szállítsanak északra, humanitárius alapon viszont kisebb adományok, gyógyszerek szállítását nem akadályozták meg.

A műtrágyaszállítmány jelképes - jelentette ki a két ország egyesítésének ügyeivel foglalkozó dél-koreai minisztérium képviselője. A tisztségviselő szerint ez nem jelenti azt, hogy nagyobb, államilag támogatott adományokat is küldenének.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?