Durva bozóttüzek pusztítottak az országban: több hektár mező leégett

MTI
Mintegy huszonöt hektárnyi száraz fű, gaz, erdő aljnövényzete és megműveletlen szőlő égett kedden Eger külterületén, a lángok két hétvégi házra is átterjedtek - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-vel. Veszprém megyében mintegy 60 hektáron égett le egy lápos, gépkocsival nehezen megközelíthető terület, a Pest megyei Vecsés határában pedig 20-25 hektáron égett az aljnövényzet.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hevesi Katalin elmondta: az épületek egyike teljesen leégett, abból kerti gépeket mentettek ki a helyszínre riasztott egri hivatásos tűzoltók. Egy másik hétvégi ház tetőszerkezetének mintegy fele ugyancsak megsemmisült a lángokban. A helyszínen az oltást délutántól késő estig, összesen hat órán át, két járművel végezték, a munkát az erős szél nehezítette. Ezzel együtt Heves megyében kedden összesen húsznál több szabadtéri tűzesethez riasztották a katasztrófavédelem munkatársait, személyi sérülés sehol sem történt - tájékoztatott.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) közlése szerint a nap folyamán a tűzoltókat az ország több térségében: Baranya, Heves, Pest, Somogy és Veszprém megyében is avar- és mezőtüzekhez riasztották. A Veszprém megyei Külsővat külterületén mintegy 60 hektáron égett le egy lápos, gépkocsival nehezen megközelíthető terület.

A Somogy megyei Kaposhomok közelében ugyancsak több hektáron, három területen égett az avar, a tűz lakóépületeket, pincéket is veszélyeztetett. A Heves megyei Atkár határában hat hektáron kapott lángra a nádas, bozótos, míg a Baranya megyei Vokány és Palkonya közötti területen mintegy 40 hektáron égett le a mező - ismertették.

Az OKF korábban jelezte: a Pest megyei Vecsés határában is 20-25 hektáron égett az aljnövényzet egy nádas, fás területen. A lángokat kísérő füst veszélyeztette az M0-s autóút forgalmát. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?