Túlélés extrém szárazságban: így védekeznek a növények a hőség ellen
A nyári nyugalmi állapot bizonyos évelő pázsitfűfajoknál megfigyelhető evolúciós válasz, adaptív tulajdonság, egy kifinomult túlélési stratégia.
A nyári nyugalmi állapot bizonyos évelő pázsitfűfajoknál megfigyelhető evolúciós válasz, adaptív tulajdonság, egy kifinomult túlélési stratégia.
Adatok nélkül a legeltetés is csupán tapogatózás a sötétben, precíz tervezéssel viszont messzire lehet jutni.
A folyamatért a kutatók elsősorban az elmúlt évtizedek szárazabb időjárását, valamint a cönológiai degradációt teszik felelőssé.
Az öko-fűnyírás bevezetése költségcsökkenést is jelent, de sokkal többet nyom a latban a fenntarthatóság.
Öt éve számoltunk be a Pélpusztai Mezőgazdasági Kft. sikeres fűtermesztéséről. Ekkor kezdődött a Vital-Feed Kft.-vel való szorosabb együttműködés.
A savanyúfüvek a változatos élőhelyekhez szerteágazó morfológiai sokféleséggel alkalmazkodtak.
Mi történik a fűvel, ha nem vágjuk? Meddig nő meg? Mikor érdemes abbahgyni az adott évben a fű nyírását?
Kutyák mellett sem szabad lemondanunk a szép zöld gyepről, csak néhány dologra kell odafigyelnünk.
Ezekkel a trükkökkel egészen biztosan gyönyörű gyepet varázsolhatunk a kertünkbe.
Íme 5 egyszerű lépés robotfűnyíró-tulajdonosoknak a gép megfelelő téli tárolásához, tisztításához.
Ne dobjuk ki a zöld színű aranyat!
Nem kell méregdrága talajjavítókra költeni.
Ősszel is gondozni kell a kerti gyepet.
A szomszéd gyepe nem mindig zöldebb!
A méhek a földi élet egyik fő támogatói.
Készíts permetszert házilag.
Sokkal hasznosabb a fűnyesedék, mint gondolnád.
Készítsd elő a gyeptelepítést már szeptemberben.
Itt a megoldás a barnuló pázsitra.
Öt természetes műtrágya, ami serkentheti a növények növekedését.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.