Így lesz csodaszép a gyep a kertben: tuti tippek kutyatulajdonosoknak

Így lesz csodaszép a gyep a kertben: tuti tippek kutyatulajdonosoknak

agrarszektor.hu
Igazi áldás lehet az, ha valaki kertes házban lakik, arról nem beszélve, ha még büszke kutyatulajdonosok is vagyunk mellette. Ugyanakkor a zöld gyepet nemcsak mi, hanem szőrös kis barátaink is kedvelik, és ez okozhat némi fejtörést. Alábbi cikkünkbe összegyűjtöttük, hogy mik a legjobb praktikák akkor, ha négylábú társainkat és az udvarunkat együttesen jól szeretnénk tartani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ragyogó zöld gyep, csodás virágok, rendezett kert, játszó kutyusok - teljesen idilli, már-már filmbeli kép. Az életben persze nem egyszerű mindezt összehozni, de nem lehetetlen! Számos egyszerű, ám annál hatásosabb praktika létezik, melyek segítségével többé már nem lesz álom a termesztés és a kutyatartás együttes fogalma.

EZ IS ÉRDEKELHET

Jelöljünk ki „biliterületet”

Érdemes lehet kijelölni egy adott területet az udvaron, ahol a kutyánk el tudja végezni a dolgát. Ez segíthet megakadályozni azt, hogy az egész gyepterületünket bepiszkítsák. A kijelölt helyen pedig valamilyen talajtakarót vagy kavicsot használhatunk fű helyett.

Használjunk erős kerítést

Egy erős kerítés megakadályozhatja, hogy a kutyáink az egész udvaron szaladgáljanak, és ne károsítsák a füvünket. Ügyeljünk arra, hogy a kerítés elég magas legyen, hogy az ebek ne ugorhassák át.

Tanítsunk!

A kutyák roppant intelligens, okos állatok, ezt talán senkinek sem kell bemutatni. Éppen ezért, ha nem szeretnénk semmilyen „extra” dolgot bevetni, tanítsuk meg négylábú társunknak, hogy hova nem mehet. Ez természetesen nem egy pár perces folyamat lesz, de, ha elég kitartóak vagyunk, meglesz az eredménye.

EZ IS ÉRDEKELHET

Csináljunk kutyajátszóteret

Ha van rá lehetőségünk, hozzunk létre egy saját kis játszóteret az udvaron, ahol kutyánk/kutyáink kedvükre szórakozhatnak. Ez biztonságos teret biztosít nekik anélkül, hogy a füvünkben bármilyen jellegű kárt tennének.

Kerüljük a vegyi anyagokat!

Nagyon fontos, hogy a káros vegyszerek, például peszticidek és gyomirtó szerek használatát kerüljük a gyepen - és lehetőleg mindenhol, ahol csak lehet. Ezek a vegyszerek károsak lehetnek az állatokra, de akár még az emberekre, kisgyerekekre is, ha érintkezésbe kerülnek velük.

Rendszeresen tisztítsuk az udvart és a kertet

Rend a lelke mindennek. Kissé elcsépelt, de annál igazabb mondás. Ha a kutyánk az udvaron végzi a dolgát, akkor ügyeljünk, hogy sűrűn takarítsunk utána, hiszen a kutyavizelet és az ürülék nagy mennyiségű nitrogént és sót tartalmaz, amelyek megégethetik és károsíthatják a füvet.  

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13