Beindult a különleges tavaszi gomba szezonja: bárhol szedheted, de ezekre figyelj oda

agrarszektor.hu
Tavasszal nemcsak a friss zöldségek szezonja indul, hanem megjelennek az erdőn-mezőn gyűjtött finomságok is. A már viszonylag jól ismert és divatos medvehagyma mellett a kucsmagomba is igazi tavaszi különlegességnek számít, bár nem található meg olyan tömegben, mint a medvehagyma. Ha valaki nem biztos magában, akár piacról is beszerezheti, hiszen ott gyűjtött gombát árulni csak előzetes szakellenőri minősítés után és folyamatos felügyelet mellett szabad. Mindemellett - a biztonság kedvéért - vásárláskor ellenőrizzük a gomba mellé kötelezően kihelyezett szakellenőri igazolást.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kucsmagomba a süveg (kucsmagombáknál nem kalap van) báránybőr kucsmára emlékeztető kinézetéről kapta a nevét - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A süveg gyűrött vagy méhsejtszerű, az üreges tönkkel részben vagy egészben összenőtt.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Leggyakrabban talán a cseh kucsmagombával lehet találkozni, ami már márciustól terem lomberdőkben, nyarasokban. Áprilisban jelenik meg bokros, erdős élőhelyén az "igazi", az ízletes kucsmagomba, valamint a hegyes kucsmagomba, amelyek sajnos kevésbé gyakoriak, viszont finomabb ízűek. A felületes szemlélő a kucsmagombát könnyen összetévesztheti a szintén április-májusban megjelenő, mérgező papsapkagomba fajokkal, ezért a gyűjtött gombát mindig meg kell nézetni gomba-szakellenőrrel. A kucsmagomba sokféleképpen elkészíthető, ügyeljünk azonban arra, hogy alaposan (minimum 20 perc) süssük vagy főzzük meg, mert nyersen fogyasztva gyomorpanaszokat okozhat. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?