Óriási fordulatot vesz az időjárás: drámaian ér véget a kánikula

MTI
Vasárnap országszerte zivatarokkal ér véget a kánikula Magyarországon. Habár a hőség miatt még másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) több megyére is, emellett az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőség miatt még másodfokú figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére, elsőfokút pedig a fővárosra, Pest, Baranya, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna és Zala megyére. Emellett az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Az előrejelzés szerint vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de néhol pár fokkal hűvösebb is lehet. Napközben többnyire 30-36 fokig melegszik fel a levegő, de északnyugaton helyenként 30 fok alatt alakulnak a maximumok.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03