Kellemetlen meglepetést okozhat ma az időjárás: nem csak a hőség miatt figyelmeztetnek

MTI
Az ország nagy részén mérséklődik a meleg, de keleten első- és másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott szerdára a hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Emellett több megyében zivatarra, felhőszakadásra is figyelmeztetnek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az OMSZ figyelmeztetése szerint Békés és Csongrád megyére másodfokú, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt. Azt írták: szerdán az ország döntő részén visszaesik a hőmérséklet, de keleten, délkeleten még 25-27 fok körüli középhőmérséklet várható. Az előrejelzés szerint nyugaton 22-30, keleten 30-37 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Emellett a fővárosra és Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, valamint Vas megyére zivatarveszély miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Heves és Nógrád megyében felhőszakadásra is figyelmeztetnek.

Azt írták: egy hidegfront hatására a Dunántúlon megerősödik, főként a Nyugat-Dunántúlon, a Dunántúli-középhegységben és a Balatonnál helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél, majd szerda estére itt már veszít erejéből. Ugyanakkor északkeleten (leginkább a Zemplén környezetében, az Észak-Alföldön a Tisza vonalához közeli térségekben) átmenetileg viharossá fokozódhat az északkeleti szél a nap végére. Szerdán délután, este leginkább az Északi-középhegység térségében, az Alföld északi részén, majd estétől, késő estétől Pest megyében és környékén, a Dunántúl északkeleti részén valószínű helyenként zivatarok kialakulása. Elsősorban a Heves-Borsodi-dombság, a Bükk, a Mátra, Nógrád térségében esetleg intenzív zivatarok is kialakulhatnak felhőszakadással, nagyobb méretű jéggel és 70-80 kilométer/órát meghaladó széllel - közölte a meteorológiai szolgálat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02