Megtudtuk, mikor érkezik meg a tavasz Magyarországra: hamarabb, mint gondolnád

Megtudtuk, mikor érkezik meg a tavasz Magyarországra: hamarabb, mint gondolnád

agrarszektor.hu
Viszlát mínuszok, viszlát köd. Izgalmasabbra fordul az időjárás, kedden a csapadékforma színes palettáját mutatják az előrejelzések, a hét utolsó napjaira azonban beerősít a felmelegedés, és péntektől egyre többfelé 10 fok fölött alakul a csúcshőmérséklet.

A nyugati, déli áramlás lesz uralkodó, ami melegebb levegőt szállít a Kárpát-medencébe és ezzel együtt a magasabb légrétegekben szintén melegedés kezdődik - írja az Időkép. A szél kisöpri a ködös, párás időt és nemcsak a nappalok, az éjszakák is enyhülnek.

Főként a fagyzugos helyeken, az Északi-középhegységben és hétvégén néhol az Alpokalján lehet még gyenge fagy, máshol az ilyenkor megszokottnál jóval enyhébb tartományban alakulnak a minimumok. A csúcshőmérséklet pénteken már 10-12 fok körül tetőzik délnyugaton, nyugaton, szombaton egyre több helyen, vasárnap csak néhol marad 10 fok alatt hőmérséklet, de a legtöbb helyen 10-15 fok várható. Hétfőn szinte tavaszira fordul az idő, elérhetjük a 15-17 fokot. Keddtől viszont fokozatos lehűlés veszi kezdetét.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?