Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.14. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.14. péntek

agrarszektor.hu
Délelőttig erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, északkeleten néhol havas eső, havazás is - derül ki az Agrárszektor pénteki (2020.02.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2020.02.14.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2020.02.14.) napon.

2020.02.14. péntek: Délelőttig erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, északkeleten néhol havas eső, havazás is. Ezt követően északnyugat felől fokozatosan megszűnik a tartós csapadék, felszakadozik a felhőzet, felhőátvonulások lesznek több-kevesebb napsütéssel. Délután néhol futó zápor, északkeleten hózápor, a Dunántúlon helyenként zivatar előfordulhat. Az északnyugati szél több helyen megerősödik, főként a Dunántúlon néhol viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között alakul. Késő estére -1, +6 fokra hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Változóak lesznek a közlekedés meteorológiai feltételei. Éjszaka többfelé, pénteken délelőtt keleten és délen várható intenzívebb csapadék, esőtől nedvesek, csúszósak lesznek az utak. Péntek napközben már csak elvétve eshet, az ország nagy részén szárazak lesznek az utak. A megerősödő északnyugati szél iránytartási problémát okozhat.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hideg fronthatás miatt legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A következő napok várható időjárása

2020.02.15. szombat: Reggelre főként keleten átmeneti köd, kis területen rétegfelhőzet is képződhet. Napközben gomoly- és fátyolfelhők mellett nagyobbrészt napos idő várható. Csapadék nem lesz. A szél északiról délire fordul, néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű.

2020.02.16. vasárnap: Reggelre több helyen köd, illetve rétegfelhőzet is képződhet, amely napközben oszlik, gomolyosodik, miközben vastagodó fátyolfelhőzet szűri a napsütést. Csapadék nem lesz. A déli szél többfelé megélénkül, elsősorban a Dunántúl északi felén helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között valószínű.

Friss híreink:

Trump tíz év alatt 36 milliárd dollárt spórolna a gazdákon
Nehéz elhinni, hogy az amerikai elnökválasztás előtt benyújtott, a vidéket ennyire hátrányosan érintő költségvetési javaslat nyerő ötlet lehet, de Trump a felmérések szerint nyeregben érzi magát. Az adófizetőkre mutogatva most elmagyarázza a farmereknek, miért jobb, ha kevesebb támogatásból élnek.

Megszólalt a szakember: súlyos problémák sújtják a magyar vadgazdálkodást
A modernkori vadgazdálkodás kulcsa, hogy a vadállományt is megújuló természeti erőforrásként kezeljük. Éppen ezért fontos, hogy egészséges, jó genetikai értékekkel rendelkező vadállományt tartsunk fenn Magyarországon, mondta Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár a vadgazdálkodás aktuális kérdései című konferencián, a FEHOVA kiállításon.

Veszik még a búzát idehaza, vagy túl drága már?
Ez az év is jól kezdődött - mondhatják a búzatulajdonosok, hiszen a január az áremelkedésről szólt, és ezt igyekeztek is sokan kihasználni. A kereslet ilyenkor hagyományosan nagy, jól tette, aki értékesítette az óévi termést.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31