Kiderült, megérkezik-e még az igazi tél Magyarországra

Kiderült, megérkezik-e még az igazi tél Magyarországra

agrarszektor.hu
A legfrissebb hosszútávú előrejelzési modellek szerint ebben a hónapban sem érkezik meg az igazi tél Magyarországra.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Globális viszonylatban csúcsdöntő 2019 után rekordmeleg januárral indult az év, mostanra pedig, bár télies mivoltát a naptáron kívül nem sok dolog igazolja, két hét sincs már hátra az utolsó téli hónapunkból - írja az Időkép. Előreláthatólag a hónap végéig továbbra sem kell különösebb változásra készülnünk, jelentősebb havazás nélkül telik el a február.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Enyhe időre van kilátás, legfeljebb éjszakánként, illetve reggelente csökken fagypont alá a hőmérséklet. Több hidegfront is keresztezi ugyan térségünket, de komolyabb lehűlésre nem kell számítanunk. A nagy időtávlat miatt a csapadék tér- és időbeli eloszlása még bizonytalan, de túlnyomó többségében mindenhol eső eshet. Rendkívüli mennyiség ebből sem várható, inkább a száraz napok lesznek többségben. A nappali maximum-hőmérsékletek sokszor elérhetik, vagy meg is haladhatják a 10 fokot.

Az enyhe idő a térségünkben uralkodó régóta fennálló zonális, nyugatias áramlásnak tudható be. Az Atlanti-óceánon kialakuló erőteljes ciklonoknak köszönhetően óceáni eredetű, az átlagostól melegebb levegő érkezik a Kárpát-medencébe. A következőkben szintén átlag felett marad a hőmérséklet. Bár az értékeket még korai készpénznek venni, a tendencia egyre biztosabban mutatja, hogy nem lesznek kemény fagyok.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?