Ha eddig sok volt az orosz búza, mostantól tengernyi lesz!

Ha eddig sok volt az orosz búza, mostantól tengernyi lesz!

agrarszektor.hu
Az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA) az orosz agrárminisztérium becsléseit is felhasználva közzétette legújabb számait. Úgy tűnik, a művelésbe vont területek kiterjedésével és a technológia javulásával rohamosan nő a megtermelt gabonaféle mennyisége az országban. Bár még mindig a búza teszi ki az össztermés csaknem kétharmadát, rohamosan jön fel az árpa, kukorica, hajdina és a napraforgó is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Tavaly a megtermelt gabonafélék 61 százalékát a búza tette ki Oroszországban, 73,5 millió tonna volt, de az árpatermés is 20,4 százalékkal magasabb lett a 2018. évi 17 millió tonnánál és 20,5 milllió tonnára emelkedett. A kukoricatermés szintén 22 százalékkal nőtt, így a korábbi 11,4 millió tonnás visszaeséstől 13,9 millió tonnára emelkedett tavaly. Sokat javult a búza minősége is: míg 2018-ban a termés 25,7 százaléka takarmány minőségű volt, addig tavaly már csak a 15,4 százaléka. Óriási mennyiséget tesz ki a megtermelt hajdina: 2018-ban 9,5, 2019-ben 11,4 millió tonnát állítottak elő belőle.


A klimatikus változásoknak köszönhetően egyre nagyobb területeket vonnak művelés alá Oroszországban,

ami önmagában is a termésmennyiség növekedésével jár, ezt a technológia-fejlesztésnek köszönhetően a hozamok javulása is követi. A 2020. január 30-i állapotjelentés alapján az őszi vetésű növények mindössze 5,7%-a volt gyenge fejlettségű, hiszen szokatlanul meleg volt az ősz és a tél. 

2020-ra Oroszország - óriási ugrással - már 83-87 millió tonnás búzatermést valószínűsít.
Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény gyakorlati szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Az Orosz Föderáció stabilan őrzi világelső pozícióját a búzaexportban Az orosz mezőgazdasági minisztérium becslése szerint az összes termény (búza, árpa, kukorica, rozs, rizs, zab és hüvelyesek) kivitele eléri a 45 millió tonnát a futó gazdasági évben, amiből a búzaexport 34 millió tonna lehet. Az árpa és a kukorica is egyre fontosabb exportcikké növi ki magát: előbbiből ebben a gazdasági évben 4,8 millió tonna, utóbbiból 4,4 millió tonna kerülhet a külpiacokra. A helyi mezőgazdasági minisztérium arra törekszik, hogy a búza dominanciáját csökkentse a vetészserkezetben, és a termelés elmozduljon az olajosnövények felé.

Címlapkép: shutterstock

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?