Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.10. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.06.10. szerda

agrarszektor.hu
A több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.06.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.06.10.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.06.10.) napon.

2020.06.10. szerda: A több-kevesebb napsütés mellett erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Többfelé várható zápor, zivatar, jelentősebben csak késő estétől csökken a csapadékhajlam délnyugat felől. A délies szelet egyes tájakon élénk lökések kísérhetik, de intenzív záporok, zivatarok környezetében erős, esetleg viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napok várható időjárása

2020.06.11. csütörtök: Északkelet, kelet felé haladva erősödő gomolyfelhő-képződésre és egyre több magasszintű felhőzet számíthatunk, délnyugaton, nyugaton sok szűrt, keletebbre néhány órás napsütés várható. A Dunántúlon reggel egy-egy ködfolt előfordulhat. Délnyugaton, nyugaton legfeljebb néhol, északkeleten, keleten több helyen valószínű zápor, zivatar. A délnyugati szél többnyire mérsékelt marad, de zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között várható.

2020.06.12. péntek: A fátyol- és gomolyfelhőzet mellett délnyugaton több, keleten, északkeleten kevesebb napsütés várható. Az ország délnyugati harmadán néhol valószínű zápor, másutt több helyen alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad az északi, északnyugati szél, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között várható.

Friss híreink:

Beláthatatlan következményei lehetnek a Pakisztánban pusztító sáskajárásnak
Beláthatatlan következményei lehetnek az ország gazdaságára és az emberek megélhetésére a Pakisztánban tomboló sáskajárásnak. Csak idén 15%-kal drágultak az alapvető élelmiszerek árai a Közel-Kelet és Közép-Ázsia határán elhelyezkedő országban, és egyre többen tartanak attól, hogy tartós élelmiszerhiány is kialakulhat a rovarok miatt.

Nagyon pörög a mezőgéppiac: ezeket veszik most a magyar gazdák
A magyar gazdák minden eddiginél többet költöttek mezőgazdasági gépek beszerzésére, és a géppark megújítására a tavalyi évben, a 2020. évi gépforgalom alakulását azonban a koronavírus-járvány jelentősen befolyásolhatja. Ez a traktorértékesítésen már most meglátszik, hiszen az év első hónapjaiban látványosan megtorpantak az eladások, emellett új mezőgazdasági gépeket és eszközöket is kevesebben vettek 2020 első negyedévében.

Ütős tipp élelmes kertészeknek: így lehet ingyen vetőmagod minden évben
A legtöbben szakboltokból, kertészetekből, vagy nagyobb szupermarketekből szerzik be az évről évre szükséges vetőmagokat, pedig magot könnyedén lehet gyűjteni otthon is. Ez a módszer nem csak azért jó, mert így ingyen juthatunk vetőmaghoz minden évben, de, ha az otthon termesztett fajtákból nyerünk magot, akkor biztosan olyan termést takaríthatunk majd be, amire valóban szükségünk van. A Japánban élő Zsíros Deszka néven vloggerkedő magyar férfi egyik videójában megmutatta, hogyan kell vetőmagot gyűjteni, fogni, illetve szárítani házilag. A vlogger egyébként többek között mezőgazdasággal, azon belül pedig zöldségtermesztéssel is foglalkozik a távoli országban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?