Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.10. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.10.10. szombat

agrarszektor.hu
A fátyolfelhők mellett alapvetően sok - szűrt - napsütésre számíthatunk, de napközben átmenetileg vastagabb felhők is megjelenhetnek az égen - derül ki az Agrárszektor szombati (2020.10.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2020.10.10.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2020.10.10.) napon.

2020.10.10. szombat: A fátyolfelhők mellett alapvetően sok - szűrt - napsütésre számíthatunk, de napközben átmenetileg vastagabb felhők is megjelenhetnek az égen. Legkorábban este számíthatunk a Nyugat-Dunántúlon záporok kialakulására. Jellemzően gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, de este a Kisalföldön már élénk északnyugati szél fúj majd. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható. Késő este 9 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem terheli szervezetünket. A jelentősebb napi hőingás miatt öltözködjünk rétegesen.

A következő napok várható időjárása

2020.10.11. vasárnap: Főleg keleten még számítani lehet hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de nyugat felől egyre többfelé beborul az ég. A nyugati és a középső országrészben egyre többfelé várható eső, zápor, keleten estig még kicsi a csapadék esélye. A Dunántúlon sok helyütt megerősödik az északnyugati, máshol megélénkül az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton, északnyugaton 13 és 16, keleten, délkeleten 17 és 22 fok között alakul.

2020.10.12. hétfő: Nyugaton a változó felhőzet mellett hosszabb napos időszakok is lehetnek, másutt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Reggel, délelőtt több helyen számíthatunk esőre, záporesőre, délutántól főleg a keleti országrészben várható csapadék. Sokfelé megerősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11, a csúcshőmérséklet általában 12 és 19 fok között alakul, de északkeleten 20, 22 fokot is mérhetnek.

Friss híreink:

10 szuperkönnyen tartható szobanövény: ezekkel még a kezdők sem tudnak hibázni
Éppen szobanövény vásárlás előtt állsz, de nem tudod milyet válassz? Esetleg nincs elég időd, de szeretnéd, ha a lakásodban azért lenne 1-2 növény? Habár manapság, ahogyan a kertészkedés is, a szobanövények tartása is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, sokan nem feltétlenül ismerik azokat a növényeket, amelyeket megvásárolnak. Ezzel nincsen semmi baj, de nem szabad elfelejteni, hogy hiába tűnhet a boltban gyönyörűnek egy növény, ha nem vagyunk tisztában az igényeivel és nem gondozzuk megfelelően, akkor hamar elbúcsúzhatunk tőle. Ugyanakkor számtalan olyan szobanövény van, amely minimális törődést igényel, így a kezdők is bátran megpróbálkozhatnak vele. Íme a 10 legnépszerűbb strapabíró növény, amivel még a kezdők sem lőhetnek mellé.

A világhírű magyar tök nyomában, avagy miért lett népszerű ez a fajta még külföldön is?
Szürke a héja, belseje narancssárga, a húsa sülve, mint a kenyér, úgy kérgesedik. A New York-i tőzsdén egykor jegyezték még ezt a magyar fajtát, amit a termőhelyéről, “nagydobosi “parázs töknek hívtak. Mitől más, miért is lett éppen ez a magyar fajta világhírű? A nagydobosi termelők próbálják megfejteni a híres tök titkát, de az Agrárszektornak elárulták azt is, mire érdemes figyelni, ha a piacon vagy a zöldségesnél sütőtököt vásárolunk.

Ezek a cégcsoportok kapják a legtöbb agrártámogatást Magyarországon: itt a lista
Csányi Sándor cégbirodalma kapta 2019-ben a legtöbb agrártámogatást, több mint 4,7 milliárd forintot - derül ki a K-Monitor elemzéséből. A képzeletbeli dobogó második helyén Mészáros Lőrinc és cégcsoportja áll 3,2 milliárd forinttal, 2019 egyik legnagyobb nyertese azonban a Claessens-család volt, akik 2,1 milliárd forint agrártámogatáshoz jutottak tavaly. Érdemes kiemelni, hogy a tavalyi évben nominálisan rekordösszeget, több mint 800 milliárd forintot tett ki az agrártámogatási kassza, amiből több, mint 80 százalék uniós finanszírozású támogatás volt.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?