Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.09. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.12.09. szerda

agrarszektor.hu
Délnyugat felől vastagszik a felhőzet, egyre nagyobb területen beborul, de a nap első felében a Tiszántúlon, az Észak-Alföldön, illetve az Északi-középhegység keleti részén még több órára kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2020.12.09.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2020.12.09.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2020.12.09.) napon.

2020.12.09. szerda: Délnyugat felől vastagszik a felhőzet, egyre nagyobb területen beborul, de a nap első felében a Tiszántúlon, az Észak-Alföldön, illetve az Északi-középhegység keleti részén még több órára kisüt a nap. A déli órákig a Dunántúlon és a Dél-Alföldön, később másutt is többfelé várható eső, de északkeletre csak késő este érkezik meg a csapadék. Estétől a Dunántúl nyugati és déli részén havas eső, a magasabban fekvő helyeken havazás is lehet. A keleti, délkeleti szél a Győr-Baja vonal széles sávjában időnként megerősödik, majd délután az Alpokalján északira fordul a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a nyugati megyékben 2 és 5, másutt 5 és 10 fok között valószínű. Késő estére 1, 7 fokra hűl le a levegő.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Éjszaka és szerda reggel északkeleten köd ronthatja a belátható útszakasz hosszát, nyugaton ugyanakkor újabb esőzés kezdődik, ami napközben átterjed az ország más részeire is, emiatt csúszósak lesznek az utak. Délután, este az Alpokalján, illetve a Bakonyban már havas eső, hó is eshet, arrafelé síkos utakra számíthatunk. Erős széllökések többfelé nehezítik az iránytartást.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napok várható időjárása

2020.12.10. csütörtök: Éjjel, reggel még túlnyomóan borult időre számíthatunk, majd napközben vékonyodik, főleg nyugaton néhol időnként felszakadozhat a felhőzet, ott ködfoltok képződhetnek. Éjjel, reggel többfelé, napközben már egyre kevesebb várható eső, zápor. Főként az Alpokalján, a Dunántúli- és az Északi-középhegység vonalában havas eső, hó is hullhat. Általában mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

2020.12.11. péntek: Többnyire borult, párás, helyenként ködös időre számíthatunk. Több helyen várható szitálás, kisebb eső, főleg északon, északnyugaton a hegyekben néhol havas eső, hószállingózás is előfordulhat. Az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül a délkeleti, keleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

Friss híreink:

Lesz-e elegendő vetőmag és műtrágya a vírushelyzetben? - Vallottak a szakemberek
Komoly aggodalmak merültek fel az idén azzal kapcsolatban, hogy a vetőmag- és a műtrágya-forgalmazó vállalatok a koronavírus-járvány közepette is el tudják-e látni megfelelő termékekkel a gazdálkodókat. A tapasztalatok azt igazolták, hogy a társaságok alkalmazkodtak a helyzethez, de kérdés, hogy a tartós vírusválságnak a továbbiakban lehetnek-e kereskedelmet és értékesítést nehezítő hatásai. Az Agrárszektor 2020 konferencián többek között arra keresték a választ a szakemberek, hogy milyen műtrágya- és vetőmagkínálat jellemezheti a hazai piacot, lehetnek-e jelentős árváltozások, illetve mely tényezők határozzák meg az iparági termékfejlesztéseket.

Megtudtuk: ez okoz most komoly fejfájást a Sió gyümölcslégyártónak
Magyarországon kulcskérdésnek számít a hazai élelmiszeripari vállalkozások versenyképessége, illetve az, melyek lehetnek a hatékonyságnövelés legfontosabb kritériumai. A koronavírus-járvány okozta új helyzet eddig talán soha nem látott megoldások bevezetését eredményezheti a piacon, a kialakult helyzetre pedig a Sió-Eckes Kft. is igyekszik reagálni - mondta Kovács Ágnes, a cég ügyvezető igazgatója az Agrárszektor 2020 Konferencián. Hozzátette, fel kell készülni arra, hogy a Covid-19 új normák megjelenését hozza majd magával a gyümölcslé- és élelmiszerpiacon egyaránt, a szakember ugyanakkor beszélt arról is, milyen kihívásokkal kell most szembenéznie a cégnek.

Fontos összefogás született tojásfronton: ebbe most bármelyik termelő beszállhat
A magyar tojáspiacon is érezhető a koronavírus-járvány hatása, a HORECA szektorba irányuló eladások csökkenése, és a külföldi turisták elmaradása ugyanis okozott némi visszaesést a tojáseladások terén - tájékoztatta az Agrárszektort Szabó Sándor, aki az öt hazai, konkurens tojástermelő cég összefogásával létrehozott PLG Hungary Kft. egyik tulajdonosa. A szakembertől többek között azt is megtudtuk, miért volt szükség erre az eddig soha nem látott együttműködésre, illetve milyen eredményeket értek el azóta, és hozott-e magával újdonságokat a cég megalapítása.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

Támogatott tartalom

Fagykár után (x)

Az előző hetekben érkezett lehűlés miatt a helyenként fellépő fagy erőteljes károsodást okozott a növényeinkben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 30. 16:02