Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.01. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.02.01. hétfő

agrarszektor.hu
Marad a kettős felhőzeti kép: a Dunántúl nagy részén és az Északi-középhegységben napos, száraz idő várható, az Alföldön viszont sok lesz a felhő, a Tiszántúlon pedig délutánig még előfordulhat havazás, havas eső - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.02.01.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.02.01.) napon!

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.02.01.) napon.

2021.02.01. hétfő: Marad a kettős felhőzeti kép: a Dunántúl nagy részén és az Északi-középhegységben napos, száraz idő várható, az Alföldön viszont sok lesz a felhő, a Tiszántúlon pedig délutánig még előfordulhat havazás, havas eső. Hajnalban, reggel a délkeleti határnál még kialakulhat ónos eső (lásd veszélyjelzés). Mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű. Késő estére -5 és +1 fok közé hűl le a levegő, az északi fagyzugos völgyekben lehet a leghidegebb.

Közlekedésmeteorológiai tájékoztató: Fokozottan figyeljünk oda a közlekedésnél! Főként az ország déli, délkeleti felén még nagy területen várható csapadék, a havazás, havas eső mellett elsősorban a délkeleti megyékben tartósabb ónos eső is előfordulhat! Emiatt főleg az említett térségekben csúszós, síkos, néhol jégpáncéllal fedett útszakaszokra is készülni kell.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A magasban melegedés kezdődik, melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek.

A következő napok várható időjárása

2021.02.02. kedd: Hajnalban ködfoltok, illetve rétegfelhőzet képződhet, utóbbi néhol csak lassan oszlik fel. Másutt általában gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütés várható. Legfeljebb kevés helyen, ott is csak jelentéktelen csapadék fordulhat elő. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 0 és -6 fok között alakulhat, de a kevésbé felhős, havas részeken jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

2021.02.03. szerda: Éjszaka mindenütt megnövekszik, majd napközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Szórványos jelleggel - főleg az ország északi felében - valószínű eső, zápor, éjszaka az Északi-középhegységben gyenge ónos eső sem kizárt. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegységben hidegebb is lehet.

Friss híreink:

Súlyos gondokkal küzd a baromfiágazat: komoly drágulás jöhet a magyar piacokon
Ha a koronavírus-járvány és a madárinfluenza nem okozna elég problémát a magyar baromfi-ágazat számára, a takarmányárak brutális növekedése újabb csapást mért a szektorra, ráadásul úgy tűnik, hogy ennek még nincs vége, bizonyos gabonafélékből pedig már most hiány alakult ki a piacon - tájékoztatta az Agrárszektort Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezetője. Hozzátette, elkerülhetetlennek tartja, hogy a késztermékek ára ne emelkedjen, ez a három tényező ugyanis olyan költségnövekedést hozott, ami nem finanszírozható hosszú távon. Mint mondta, nem szeretne riogatni, de ha nem növelik az árakat, akkor tömeges csődökre kell számítani az ágazatban.

Elárulta a szabolcsi cégvezető, mi a gyors fejlődés titka a magyar mezőgazdaságban
Arrafelé kell tendálnia a termelésnek, ami piac- és versenyképes - mondta el Pásztor András, a timári Vetőmag és Szárító Kft. ügyvezetője az Agrárszektornak. A szabolcsi szakember azt is elárulta, hogyan tudtak gyorsan és hatékonyan fejlődni a rendszerváltás óta eltelt évek alatt.

Sokan hibáznak a gyümölcsfák metszésekor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók
Ha elmaradt, most, ha fagymentesebb napok jönnek, ideje szétnézni a kertben, és közelebbről is megvizsgálni, mi újság a gyümölcsfákkal! Hogyan álljunk neki a téli metszésnek, melyik fajtákat érdemes ilyenkor formára igazítani? - Erről kérdezte az Agrárszektor a Megyeri Kertészet vezető kertészmérnökét, Kósa Dánielt, aki pár gyakorlatias ötlettel is szolgált.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?