Rengeteg esővel csap le az újabb hidegfront: mutatjuk, hova, mikor érkezik a lehűlés

Rengeteg esővel csap le az újabb hidegfront: mutatjuk, hova, mikor érkezik a lehűlés

agrarszektor.hu
Habár kedden még kitart a napos, nyári idő, és a legmelegebb órákban 25-30 fokot is mérhetünk, szerdán aranyat érő májusi eső érkezik. Egy hullámzó frontrendszer érkezik ugyanis délnyugat felől Magyarországra, mely esőt, záporokat és zivatarokat hoz magával.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedden még kitart a napos, nyári idő, tetőzik a meleg, és a legmelegebb órákban 25-30 fokot mérhetünk - írja az Időkép. Szerdán azonban változik a helyzet. Nyugat, délnyugat felől egy hullámzó hidegfront éri el hazánkat, mely csapadékot és lehűlést is hoz magával. Így a hét haramadik napján délnyugat felől erős felhősödésre számíthatunk, hajnaltól előbb nyugaton, délnyugaton, majd napközben egyre több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, nyugaton csendes eső is. Északkeleten tart ki legtovább a napsütés. Mintegy 10 fokos hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki a keleti, északkeleti országrész javára, délután 17-27 fokot mérhetünk.

Forrás: Időkép

Éjszaka az északkeleti tájakat is eléri a csapadék, és csütörtökön is sokfelé várható zápor, zivatar, nyugaton, északnyugaton eső. A nyugatira, délnyugatira forduló szél többfelé erős lesz. Mindenhol visszaesik a hőmérséklet, délután 14-22 fok várható. A leghűvösebb északnyugaton lesz. Csütörtök estig többfelé jelentős mennyiségű eső hullhat, mely jól jön a mezőgazdaságnak. A jelenlegi számítások szerint nagy területen 10-15, helyenként 20 mm-nél is több csapadék várható. Pénteken inkább már csak szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok, főként északon és keleten szeles, tavaszias hőmérsékletű időben lesz részünk.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03