Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.31. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.05.31. hétfő

agrarszektor.hu
A vastagabb felhőzet és a csapadéktömb csak lassan vonul el a délkeleti tájakról - derül ki az Agrárszektor hétfői (2021.05.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2021.05.31.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2021.05.31.) napon.

2021.05.31. hétfő: A vastagabb felhőzet és a csapadéktömb csak lassan vonul el a délkeleti tájakról. Napközben az ország többi részén ugyanakkor gomolyfelhők képződnek, és a déli óráktól - nagyobb számban a Dunántúl keleti részén, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati felén - záporok, zivatarok alakulnak ki. A zivatarokat apró szemű jég, intenzív csapadék és szélerősödés kísérheti. Az északias szél napközben élénk, főként a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti részeken erős lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 20 fok közelében várható. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2021.06.01. kedd: A gomolyfelhők mellett legalább néhány órás napsütésre számíthatnunk. Legfeljebb néhol fordulhat elő zápor. Az északi, északkeleti szelet sok helyütt kísérik élénk, néhol erős széllökések. Délutánra 18 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Érik az almakatasztrófa Magyarországon: eltűnt az ültetvények fele, jöhet a drágulás?
Mintegy húsz éve folyamatosan csökken az alma termőterülete Magyarországon, az ezredforduló óta a terület 40 százaléka tűnt el - mondta az Agrárszektornak Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke. Kiemelte, ennek egyik legfontosabb oka az öntözhetőség hiánya, illetve az, hogy nagyon sok termelő lát bizonytalanságot és kiszámíthatatlanságot a piaci-értékesítési viszonyokban. A szakember többek között arról is beszélt, hogy fel kell készülni arra, hogy a következő években biztosan emelkedni fog az alma ára Magyarországon.

Sokan ültetnek ezzel a módszerrel növényeket, de rosszul csinálják: itt hibáznak
Ültetéskor sokan választják az egyszerűbb utat, és inkább palántát vásárolnak. Rengetegen vannak azonban, akik szeretik az elejétől a végéig maguk csinálni a növények nevelését, és vetőmaggal szaporítanak. Ez utóbbi, amilyen egyszerűnek tűnik, annyi rizikót jelent, számtalan olyan hiba van ugyanis, amit a magok vetésekor, majd a csírázó növény gondozásakor el lehet követni. Összegyűjtöttük, mikre érdemes odadfigyelnie annak, aki magvetéssel kezdi a kert benépesítését, ha ugyanis néhány szabályt betartunk, akkor nemcsak sikeresebb lesz a csíráztatás, de a segességét is növelhetjük, ráadásul garantáltan egészséges növényeink lesznek.

Pofonegyszerű és tényleg működik: így mentheted meg haldokló növényeidet
A napsütés a legtöbb növény számára elengedhetetlen, ám a nyár közeledtével nagyon kell ügyelnünk arra, hogy ne hagyjuk őket túl hosszú ideig a tűző napon, hiszen a hatására a levelek megperzselődhetnek vagy megéghetnek, sárgára és barnára válhatnak. Fontos, hogy megelőzzük a bajt, jó hír pedig az, ha nem sikerült megóvni a növényeinket a megégéstől, nem kell megijedni, hiszen több praktika is van ahhoz, hogy megmentsük még őket.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. május 9. 16:02