Kiadták a figyelmeztetést: kegyetlen széllel és zivatarokkal csap le a vihar az országra

agrarszektor.hu
16 megyére adott ki elsőfokú figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat a zivatarok miatt. Szombat délutántól Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád megyék kivételével bárhol kialakulhatnak záporok és zivatarok. A szeles, viharos idő jórészt vasárnapra is velünk marad.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Szombaton a nap első felében az ország nagyobb részén a gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütésre lehetett számítani, de délutántól egyre erőteljesebbé fog válni a gomolyfelhő-képződés. Északkeleten több, zártabb lehet a felhőzet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között várható, a felhős északkeleti tájakon lesz a leghűvösebb. Késő este 15-20 fok valószínű - írta meg a 24.hu a Kiderül.hu információi alapján

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

A déli óráktól északkeleten, illetve a nyugati megyékben, estétől viszont már egyre több helyen számíthatunk záporok, helyenként zivatarok kialakulására. Élénk lesz a déli, délnyugati szél, de a zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyékre.

A zivatarokat lokálisan viharos szél (60-70 km/h, a nyugati határvidéken akár 70-80 km/h), felhőszakadás (>20 mm), és 1-2 cm körüli jégeső kísérheti.  A zivataroknál az elsődleges veszélyforrást a villámlás, illetve az esetenkénti szélerősödés és a jégeső előfordulása jelenti.

Vasárnap a fátyolfelhők, illetve az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett legalább néhány órás napsütésre lehet számítani. Több helyen várható záporeső, zivatar (éjjel inkább az ország északkeleti felén, napközben főleg hazánk délnyugati felén-kétharmadán, de néhol még északkeleten is lehet).

Késő délután, este mindenütt csökken a csapadékhajlam, helyenként megélénkül az északi, északkeleti szél. Zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 17 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 27 fok között valószínű.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?