2022. szeptember 26. hétfő Jusztina

Durva faggyal tarolja le a hidegfront az országot: kemény lehűlés jön

agrarszektor.hu
A szerdán és csütörtökön érkező átmeneti felmelegedés után kemény lehűlés tarolja le az országot hétvégén. A hidegfront hatására vasárnap hajnalban -5 fokos fagy is lehet.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A hét közepére érkező felmelegedés után hétvégére visszatér a hűvös őszi idő, melyet egy erős hidegfront hoz majd magával - írja az Időkép. Szerdán ennek hidegfrontnak az előoldalán erősödik meg a délnyugati szél, ami csütörtökön többfelé viharossá fokozódik. Csütörtök délután a front csapadékrendszere már megérkezik az északi, északnyugati tájakra, de napközben még sokfelé elérjük, sőt pár fokkal meg is haladjuk a 20 fokot. A frontal érkező eső zöme péntekre virradó éjszaka vonul át felettünk, napközben még délen, délnyugaton lesz szükség az esernyőkre. Nagyobb, 15-20 millimétert elérő csapadékmennyiség péntek éjfélig a délnyugati tájakon hullhat. Így érkezik a hideg levegő észak, északnyugat felől az Időkép animációján:

Az északnyugatira átváltó, több helyen megélénkülő széllel már hűvösebb levegő áramlik be: a szerdai maximumokhoz képest kb. 6-10 fokkal lesz hidegebb az idő. A napot is kevesebbet láthatjuk, az északi tájakon lehetnek hosszabb napos időszakok.

A hétvége időjárása

Nemzeti ünnepünkre visszatér a napsütés, egy-egy zápor csak néhol fordulhat elő. Hűvös lesz a levegő, 10-16 fokig emelkedik a hőmérséklet, ráadásul az élénk, helyenként erős lökésekkel kísért északnyugati szél is rontani fogja hőérzetünket. Vasárnap is napos időre készülhetünk és a maximum hőmérséklet is a szombatihoz hasonló tartományban fog mozogni. Az keletire, északkeletire forduló szél azonban veszít erejéből, csak néhol lehetnek élénk lökések. A hűvös nappalokat hideg, több helyen fagyos éjszakák előzik majd meg. Vasárnap hajnalban a fagyzugos helyeken -5 fokig is lehűlhet a levegő. Emellett pára-, ködfoltokra is számítani kell.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?