Brutális hideg jön vasárnaptól: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Brutális hideg jön vasárnaptól: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A jelek szerint eddig tartott az októberi nyár: vasárnapra erős lehűlést hoz egy markáns hidegfront. Azt követően pedig újra jöhetnek a hajnali fagyok.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Szombat estig még folytatódik az átlagosnál több fokkal melegebb időjárás, a csúcshőmérséklet délutánonként többfelé a 25 fokot is meghaladhatja az országban. Vasárnapra virradóan azonban egy erős hidegfront érkezik északnyugat felől, mögötte pedig az eddiginél jóval hidegebb, sarkvidéki erdetű légtömegek árasztják el a térséget - írta meg az Időkép.hu.

A front átvonulását sokfelé kísérheti eső, zápor. Emellett a szél is északnyugatira fog fordulni és nagy területen meg fog erősödni. A szombatihoz képest jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután is csak 10-19 fok várható. Délkeleten magasabb, a Dunántúlon alacsonyabb értékek lesznek mérhetőek.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

A front ugyan hétfőre elvonul és mögötte kisüt a nap, ám ennek ellenére mindössze 11 és 16 fok között alakul majd a csúcshőmérséklet. Hajnalban a derült, szélcsendes északi völgyekben ismét megjelenhetnek a fagyok. Ezzel pedig véglegesen beköszönthet az ősz, a nyári meleg nem fog már visszatérni idén, ezért a továbbiakban már mindenhol szükség lesz a fűtésre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?