Brutális hideg jön vasárnaptól: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Brutális hideg jön vasárnaptól: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A jelek szerint eddig tartott az októberi nyár: vasárnapra erős lehűlést hoz egy markáns hidegfront. Azt követően pedig újra jöhetnek a hajnali fagyok.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Szombat estig még folytatódik az átlagosnál több fokkal melegebb időjárás, a csúcshőmérséklet délutánonként többfelé a 25 fokot is meghaladhatja az országban. Vasárnapra virradóan azonban egy erős hidegfront érkezik északnyugat felől, mögötte pedig az eddiginél jóval hidegebb, sarkvidéki erdetű légtömegek árasztják el a térséget - írta meg az Időkép.hu.

A front átvonulását sokfelé kísérheti eső, zápor. Emellett a szél is északnyugatira fog fordulni és nagy területen meg fog erősödni. A szombatihoz képest jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután is csak 10-19 fok várható. Délkeleten magasabb, a Dunántúlon alacsonyabb értékek lesznek mérhetőek.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

A front ugyan hétfőre elvonul és mögötte kisüt a nap, ám ennek ellenére mindössze 11 és 16 fok között alakul majd a csúcshőmérséklet. Hajnalban a derült, szélcsendes északi völgyekben ismét megjelenhetnek a fagyok. Ezzel pedig véglegesen beköszönthet az ősz, a nyári meleg nem fog már visszatérni idén, ezért a továbbiakban már mindenhol szükség lesz a fűtésre.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?