Brutális hideg jön vasárnaptól: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

Brutális hideg jön vasárnaptól: térképen mutatjuk, hol lesz a legdurvább

agrarszektor.hu
A jelek szerint eddig tartott az októberi nyár: vasárnapra erős lehűlést hoz egy markáns hidegfront. Azt követően pedig újra jöhetnek a hajnali fagyok.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Szombat estig még folytatódik az átlagosnál több fokkal melegebb időjárás, a csúcshőmérséklet délutánonként többfelé a 25 fokot is meghaladhatja az országban. Vasárnapra virradóan azonban egy erős hidegfront érkezik északnyugat felől, mögötte pedig az eddiginél jóval hidegebb, sarkvidéki erdetű légtömegek árasztják el a térséget - írta meg az Időkép.hu.

A front átvonulását sokfelé kísérheti eső, zápor. Emellett a szél is északnyugatira fog fordulni és nagy területen meg fog erősödni. A szombatihoz képest jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután is csak 10-19 fok várható. Délkeleten magasabb, a Dunántúlon alacsonyabb értékek lesznek mérhetőek.

Forrás: Időkép.hu
Forrás: Időkép.hu

A front ugyan hétfőre elvonul és mögötte kisüt a nap, ám ennek ellenére mindössze 11 és 16 fok között alakul majd a csúcshőmérséklet. Hajnalban a derült, szélcsendes északi völgyekben ismét megjelenhetnek a fagyok. Ezzel pedig véglegesen beköszönthet az ősz, a nyári meleg nem fog már visszatérni idén, ezért a továbbiakban már mindenhol szükség lesz a fűtésre.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?