Ijesztő, ami a chicagói terménytőzsdén történik: kilencéves csúcson a búza jegyzése

Ijesztő, ami a chicagói terménytőzsdén történik: kilencéves csúcson a búza jegyzése

MTI
Kilencéves csúcsra emelkedett a búza jegyzése a chicagói terménytőzsdén (CBOT) pénteken arra az aggodalomra, hogy kevés az exportálható globális búzafelesleg, továbbá hogy Oroszország, amely a világ vezető búzaexportálója, visszafoghatja a termény kivitelét, miközben gyengébb volt a termés olyan vezető exportáló országokban, mint Kanada, Oroszország és az Egyesült Államok.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A búza legnagyobb forgalmú határidős jegyzése 0,4 százalékkal, 8,15 dollárra nőtt vékánként (1 véka=36,35 liter). A búza jegyzése ezzel már az ötödik egymást követő napon emelkedett, a héten összesen mintegy 6,5 százalékkal drágult. Eközben Európában, az Euronext párizsi Liffe kereskedésében a márciusi jegyzésű malmi búzaár tonnánként 296 dollárra, 2007 szeptembere óta a legmagasabb szinte emelkedett.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?