Ijesztő, ami a chicagói terménytőzsdén történik: kilencéves csúcson a búza jegyzése

Ijesztő, ami a chicagói terménytőzsdén történik: kilencéves csúcson a búza jegyzése

MTI
Kilencéves csúcsra emelkedett a búza jegyzése a chicagói terménytőzsdén (CBOT) pénteken arra az aggodalomra, hogy kevés az exportálható globális búzafelesleg, továbbá hogy Oroszország, amely a világ vezető búzaexportálója, visszafoghatja a termény kivitelét, miközben gyengébb volt a termés olyan vezető exportáló országokban, mint Kanada, Oroszország és az Egyesült Államok.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A búza legnagyobb forgalmú határidős jegyzése 0,4 százalékkal, 8,15 dollárra nőtt vékánként (1 véka=36,35 liter). A búza jegyzése ezzel már az ötödik egymást követő napon emelkedett, a héten összesen mintegy 6,5 százalékkal drágult. Eközben Európában, az Euronext párizsi Liffe kereskedésében a márciusi jegyzésű malmi búzaár tonnánként 296 dollárra, 2007 szeptembere óta a legmagasabb szinte emelkedett.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03