20 évet kellett várni rá: ehető liliomot fejlesztettek a kutatók

20 évet kellett várni rá: ehető liliomot fejlesztettek a kutatók

MTI
Húszévnyi kutatómunkával ehető liliomot nemesített a kínai Délnyugati Erdészeti Egyetem Hszü Jungjen vezette kutatócsoportja. Az ehető virágú és hagymájú liliomot több mint negyvenféle vad liliom csíraplazmájának hibridizációjából nyerték.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Eddig 11 fajtát szűrtek ki - közölte a kutatócsoport. A jelenlegi ehető liliomokkal összehasonlítva az általuk nemesítettek jól tűrik a meleget, a hideget, a szárazságot, a sivatagi körülményeket. Tulajdonságaik között szerepel a gyors növekedés és a magas reprodukciós ráta. A liliomok az alpesi és a száraz hegyvidéki területek ültetési szerkezetét gazdagítják. A hosszú távú keresztezés után az ehető liliomfajtáknak gyógyászati, táplálkozási, díszítő és más értékeik is vannak a tudósok szerint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?