Hó és eső is jön szombaton: térképen mutatjuk, hol, melyik várható

agrarszektor.hu
Újabb mediterrán ciklon érkezik a hétvégén, amely csapadékot is hoz magával. A halmazállapotát tekintve szinte bármi előfordulhat a követező napokban Magyarországon, északon több centi hó is lehullhat, máshol azonban inkább eső, havas eső lesz jellemző.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Átmeneti szünet után szombat éjjel újabb csapadék érkezik, ismét egy mediterrán ciklon éri el hazánkat - írja az Időkép. A csapadék halmazállapotát illetően széles palettán fogunk mozogni: eső, havas eső, havazás egyaránt várható, sőt vasárnap hajnalban helyenként átmenetileg ónos eső sem kizárt.

Forrás: Időkép

Várhatóan két nagyobb hullámban érkezik csapadék: szombat éjszaka, illetve vasárnap délutántól. Szombat éjjel főként északon, északkeleten számíthatunk havazásra, máshol eső, havas eső várható, helyenként ónos eső is eshet. Vasárnap napközben hazánk nagy részén átmeneti szünet következik, tartósabban főként délen és nyugaton eshet, zömében eső. A délutáni órák második felétől aztán délnyugat felől ismét egyre többfelé számíthatunk esőre, ami a kora esti óráktól az ország északnyugati felén egyre többfelé havas esőbe, majd havazásba fordul. A havazás az Északi-középhegységben egészen hétfő reggelig kitarthat, helyenként 10 centiméternél is több friss hó hullhat.

Forrás: Időkép

Fehér Mikulásra tehát főként az ország északi tájain számíthatunk. Hétfő napközben a csapadék elvonul, a Dunántúlon feltámad a szél. 1 és 6 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?