Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.10. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.10. péntek

agrarszektor.hu
Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként tartósabban párás területek is előfordulhatnak - derül ki az Agrárszektor pénteki (2021.12.10.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2021.12.10.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2021.12.10.) napon.

2021.12.10. péntek: Általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, helyenként tartósabban párás területek is előfordulhatnak. Hosszabb-rövidebb napos időszakokra elsősorban az ország nyugati, délnyugati felében van esély. Estétől terjeszkedik a rétegfelhőzet, illetve délnyugat felől a fátyolfelhőzet is megnövekszik. A legtöbb helyen számottevő csapadék nem valószínű - legfeljebb hószállingózás, szitálás lehet -, a Tiszántúlon azonban napközben kisebb eső előfordulhat. A délies szelet helyenként élénk lökések kísérhetik, az északnyugati tájakon gyenge hófúvás is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de a vastag hóval fedett tájakon egész nap fagypont alatt maradhat a hőmérséklet. Késő estére +3 és -4 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hideg- és a melegfrontra érzékenyek szervezetét egyaránt megterheli az időjárás. Többeknél előfordulhat fejfájás, koncentrálási-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A következő napon várható időjárás

2021.12.11. szombat: Erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább az északi megyékben és ott is kevés helyen szakadozhat fel a felhőzet. A délutáni óráktól a déli megyékben kell elszórtan döntően esőre számítani, de a Dél-Dunántúlon havas eső, esetleg hó is eshet. Az északi szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul.

Friss híreink:

Megvan, mit tartalmazhat a magyar stratégiai terv: százmilliárdok sorsa dőlhet el
Óriási felelősség lesz a termelőkön a 2023 január 1-je után, mert csak rajtuk fog múlni, mennyi támogatást fognak kapni - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. Az uniós közös agrárpolitika jövőjéről és a Magyarország által 2021. december 31-ig benyújtandó stratégiai tervről szóló kerekasztal-beszélgetésen a résztvevők arról beszélgettek, hogy mennyire kell a sarkunkra állni ahhoz, hogy a gazdák érdekei érvényesüljenek, és hogyan lehet biztosítani, hogy a sok százmilliárdnyi forrás valóban eljuthasson a hazai termelőkhöz.

Ők lettek 2021-ben a magyar agrárium legjobbjai - Fotókon a győztesek
A Portfolio Csoport idén is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az év legfontosabb agráreseményén, az Agrárszektor 2021 Konferencián ebben az évben is kiosztották a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött az az év női agrárvállalkozójáról, az év fiatal agrárszakemberéről, az év kertészetéről, az év állattenyésztőjéről, az év növénytermelőjéről, az év agrárinnovációjáról, az év agrárberuházásáról, valamint a Portfolio Agrárgazdaságért díj nyerteséről.

Agrárbefektetési lehetőségek a határokon túl - Hol érdemes külföldön befektetni?
Számos hazai élelmiszergazdasági vállalat "nőtte ki" a hazai piacot, és fordult/fordul a nemzetközi befektetési lehetőségek felé. A Portfolio Agrárszektor 2021 konferenciáján egy kerekasztal-beszélgetésnek a fő témája az volt, hogy hol kínálkoznak ma az agráriumban a legjobb befektetési esélyek, és ezek kihasználásához melyek lehetnek a legjobb megoldások.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?