Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.22. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2021.12.22. szerda

agrarszektor.hu
A változóan felhős idő mellett mindenhol kisüt a nap, a nap második felében lesznek hosszabb napos időszakok - derül ki az Agrárszektor szerdai (2021.12.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2021.12.22.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2021.12.22.) napon.

2021.12.22. szerda: A változóan felhős idő mellett mindenhol kisüt a nap, a nap második felében lesznek hosszabb napos időszakok. Egy-egy helyen előfordulhat kisebb havazás, hózápor. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között valószínű.
Késő estére általában -6, -1 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: A hazánk fölött áthaladó hidegfront kelet felé távolodott el a Kárpát-medencétől, mögötte több fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé, és a szél is mérséklődik. Fronthatás nem veszi igénybe szervezetünket.

A következő napon várható időjárás

2021.12.23. csütörtök: Eleinte főleg réteg-, illetve fátyolfelhőkre számíthatunk, majd országszerte megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Napközben főleg az északkeleti megyékben néhol előfordulhat hószállingózás. Estétől ott kisebb havazás is lehet, ugyanakkor az északi, északnyugati megyékben már inkább havas eső, eső, ónos eső, fagyott eső valószínű. Helyenként megélénkül a déli szél. Hajnalra általában -9 és -3 fok közé süllyed a hőmérséklet, de a fagyzugokban -13, -10 fokot is mérhetnek. Kora délutánra -2 és +5 fok közé melegedhet fel a levegő, délnyugaton lesz enyhébb, északkeleten hidegebb az idő.

Friss híreink:

Válságban az európai sertéságazat: ezt a magyar vásárlók is meg fogják érezni
A helyzetünk nem jó. Lassan az állategészségügyben nem kell válságról beszélnünk, hanem hozzá kell szokunk, hogy olyan betegségek jelennek meg vagy maradnak itt, melyekkel 4-5-10 évvel ezelőtt még csak tervezési szinten sem kellett foglalkoznunk - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencián. A hazai állattenyésztő vállalkozásoknak ma számos olyan nehézséggel kell megküzdeniük, amik alapvetően befolyásolják gazdálkodásuk eredményességét. Az állategészségügyi gondok mellett ilyen a jelentős költségnövekedést okozó takarmánydrágulás, vagy például az a - valamennyi meghatározó ágazatot érintő - szabályozási bejelentés, amely szerint az Európai Unióban teljesen betiltatnák a ketreces állattartást. Kérdés, hogy melyek a versenyképes állattenyésztés XXI. századi követelményekhez igazodó kritériumai.

Nagyot robbantott a hartai családi gazdaság: merész ötlettel törtek be a piacra
Kövesdi Gábor, a MyFarm Harta alapítója, valamint ötletgazdája és családja már közel 30 éve gondozza a háztáji kertet a vetéstől az “aratásig", szenvedélyük a minőségi zöldség és gyümölcs termesztése. Úgy gondolják, hogy céljaik eléréséhez, tehát ahhoz, hogy minőségi mezőgazdasági termékek jussanak a családok asztalára, a gazdák sokéves tapasztalata és a fiatalok modern szemlélete segítheti hozzá. A MyFarm Harta weboldalán keresztül ki lehet választani a közelben élő gazdát, akinél "kertbérlők" lehetnek a vásárlók, majd online tudják követni, ahogyan a gazda és maga a természet dolgozik a kerten. Végezetül pedig saját otthonukban vehetik át a friss, 100%-ig vegyszermentes zöldségeket és gyümölcsöket. A Portfolio Csoport a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket idén is a Portfolio Agrárdíjakkal jutalmazta. 2021-ben az Év agrárinnovációja díjat a MyFarm Harta nyerte el, amelyet a vállalat alapítója és ötletgazdája, Kövesdi Gábor vett át.

Riasztó képet mutat a magyar állattenyésztés: drasztikus változások jöhetnek
Egyre több állattenyésztő hagy fel a tevékenységével, a vállalatok pedig egyre több olyan beruházást halasztanak el, amelynél pedig sikeresen pályáztak a támogatásra - hangzott el a Portfolio Agrárszektor 2021 konferencia állattenyésztéssel és takarmányozással foglalkozó szekciójában. A meghívott szakemberek kiemelték, hogy az ágazatnak jelenleg számos olyan nehézséggel kell megküzdenie, amelyek alapvetően befolyásolják az ágazat szereplőinek döntéseit és a gazdálkodás eredményességét. Az állategészségügyi gondok mellett ilyen kihívás volt idén például a vállalkozásoknak jelentős költségnövekedést okozó takarmánydrágulás, de az energia és az építőanyagok árának emelkedése is komoly problémákat okozott az ágazatban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?