Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.13. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.13. vasárnap

agrarszektor.hu
A Dunántúlon jobbára derült időre számíthatunk, keletebbre viszont a nap folyamán dél felől többé-kevésbé összefüggő réteges felhőzet terjeszkedik, de csapadék ott sem várható - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.02.13.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.02.13.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.02.13.) napon.

2022.02.13. vasárnap: A Dunántúlon jobbára derült időre számíthatunk, keletebbre viszont a nap folyamán dél felől többé-kevésbé összefüggő réteges felhőzet terjeszkedik, de csapadék ott sem várható. A délkeleti, déli szelet főként a Duna-Tisza közén és az Észak-Dunántúlon élénk, Sopron környékén időnként erős lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között valószínű. Késő estére többnyire -5 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2022.02.14. hétfő: Az északkeleti, keleti tájakon lévő réteges felhőzet a nap első felében szakadozgat, máshol alapvetően napos idő várható. Délutántól egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet, és kisebb eső, zápor előfordulhat. A déli, délnyugati szél a Dunántúl északnyugati részein megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 9 és 14 fok között valószínű, de északkeleten hidegebb is lehet.

Friss híreink:

Veszélyes kártevők jelentek meg Európában: senki sincs biztonságban tőlük
Az ízeltlábúakat a legtöbb ember féli vagy gyűlöli, de abba csak nagyon kevesen gondolnak bele, hogy ezek az apróságok nemcsak múló riadalmat és átmeneti bosszúságot, de komoly egészségügyi és gazdasági károkat is tudnak okozni. Így van ez az őshonos fajtákkal is, de különösen igaz a külföldről bekerülő, és természetes ellenségek híján elszaporodó ízeltlábúakkal, amelyek invazív fajjá válva okoznak óriási károkat a mezőgazdaságban. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük azokat a rovarokat, amelyek eredetileg nem voltak őshonosak Európában, ám emberi közvetítéssel mostanra nemcsak megjelentek a kontinensen, de igazi csapássá is váltak. Ezek egy része már Magyarországon is megjelent, más fajok érkezése pedig már csak idő kérdése.

Aggasztó hírek érkeztek a körtetermésről: ezt senki sem teszi zsebre
A 2021/2022. gazdasági évben (július-június) előreláthatóan mintegy 4 százalékkal fog nőni a körte globális termése, derült ki az USA mezőgazdasági minisztériumának (USDA) prognózisából. Az Európai Unió körtetermése azonban 26 százalékkal lehet kevesebb a 2021-es tavaszi fagykárok miatt, ráadásul átrendeződés figyelhető meg a legnépszerűbb fajták között. A magyar körtetermesztők különösen megsínylették a tavalyi évet, az elmúlt 20 év egyik leggyengébb termését takarították be tavaly, idén az import növekedése várható.

Filléres trükkök, amik tényleg működnek: így turbózzák fel a növényeket a profik
A legtöbben szeretjük otthonunkat szebbnél szebb növényekkel feldobni, ám a szépségnek ára van. Fontos, hogy odafigyeljünk, hogy minden virágunknak biztosítsuk a megfelelő feltételeket - gondolunk itt például a fényre, hőmérsékletre, vízre, talajra, tápanyagokra és a betegségmegelőzésre. De hogyan tarthatjuk ezeket a szempontokat szem előtt úgy, hogy ne kelljen hosszú órákat a növényeink gondozásával eltölteni? Alábbi cikkünk segítségével (remélhetőleg) gyerekjáték lesz az ápolás, melynek köszönhetően gyönyörű, egészséges zöldjeink lehetnek, ráadásul nem is kell olyan sok energiát belefektetnünk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?