Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.14. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.02.14. hétfő

agrarszektor.hu
A kezdetben felhősebb északkeleti tájakon is naposra fordul az idő, majd délnyugat felől vastagabb, de szakadozott felhősáv érkezik, amely fokozatosan kelet, északkelet felé vonul - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.02.14.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.02.14.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.02.14.) napon.

2022.02.14. hétfő: A kezdetben felhősebb északkeleti tájakon is naposra fordul az idő, majd délnyugat felől vastagabb, de szakadozott felhősáv érkezik, amely fokozatosan kelet, északkelet felé vonul. Főleg a déli óráktól szórványosan előfordulhat eső, záporeső. A déli szelet többfelé élénk, az Észak-Dunántúlon olykor erős lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul. Késő estére -2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Fronthatás nem érvényesül, azonban a légkör magasabb szintjein gyenge melegedés zajlik, így a fokozottan érzékenyek körében enyhe melegfront jellegű panaszok (pl.: fejfájás, koncentrálási nehézség, teljesítőképesség-csökkenés) előfordulhatnak.

A következő napon várható időjárás

2022.02.15. kedd: A gyakran változó felhőzeti kép mellett erősen felhős vagy borult lesz az ég, de hosszabb-rövidebb időre ki fog sütni a nap. Északon, északkeleten lesz a legtöbb felhő, de délután nyugat felől is egyre nagyobb területen beborul az ég. Kisebb szünetet követően délutántól nyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. Néhol akár még az ég is megdörrenhet. A déli szél helyenként megélénkül. A kora délutáni órákra 6 és 15 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Lejárt a hagyományos állatszállítás ideje? Nagy változás jöhet Magyarországon is
Az utóbbi időszak brutális áremelkedései minden szereplőt érintenek, akik az agrárszektorban tevékenykednek, illetve beruháznak, ám az igazi kihívást mindig az jelenti, hogyan lehet fenntarthatóan, hatékonyan működni és a költségeket hogyan lehet érvényesíteni a végtermékek árában - mondta az Agrárszektornak Mata Erika, a Hunland Group kereskedelmi igazgatója. Kiemelte, a cégcsoportnál nemcsak egyetértenek az Európai Unióban egyre hangsúlyosabbá váló fenntarthatósági, állatjóléti és környezetvédelmi intézkedésekkel, de aktívan támogatják is ezeket. A szakember emellett beszélt az élőállat- és hússzállítmányozás magyarországi és globális helyzetéről is, valamint elárulta, hogy a pandémia milyen változásokat hozott az élőállat-kereskedelemben, és hogy előreláthatólag milyen trendek, események lehetnek hatással az ágazatra a jövőben.

Veszélyes kártevők jelentek meg Európában: senki sincs biztonságban tőlük
Az ízeltlábúakat a legtöbb ember féli vagy gyűlöli, de abba csak nagyon kevesen gondolnak bele, hogy ezek az apróságok nemcsak múló riadalmat és átmeneti bosszúságot, de komoly egészségügyi és gazdasági károkat is tudnak okozni. Így van ez az őshonos fajtákkal is, de különösen igaz a külföldről bekerülő, és természetes ellenségek híján elszaporodó ízeltlábúakkal, amelyek invazív fajjá válva okoznak óriási károkat a mezőgazdaságban. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük azokat a rovarokat, amelyek eredetileg nem voltak őshonosak Európában, ám emberi közvetítéssel mostanra nemcsak megjelentek a kontinensen, de igazi csapássá is váltak. Ezek egy része már Magyarországon is megjelent, más fajok érkezése pedig már csak idő kérdése.

Aggasztó hírek érkeztek a körtetermésről: ezt senki sem teszi zsebre
A 2021/2022. gazdasági évben (július-június) előreláthatóan mintegy 4 százalékkal fog nőni a körte globális termése, derült ki az USA mezőgazdasági minisztériumának (USDA) prognózisából. Az Európai Unió körtetermése azonban 26 százalékkal lehet kevesebb a 2021-es tavaszi fagykárok miatt, ráadásul átrendeződés figyelhető meg a legnépszerűbb fajták között. A magyar körtetermesztők különösen megsínylették a tavalyi évet, az elmúlt 20 év egyik leggyengébb termését takarították be tavaly, idén az import növekedése várható.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?