Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.11. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.11. péntek

agrarszektor.hu
Zavartalan napsütés várható a Nyugat-Dunántúlt leszámítva élénk, az Alföldön olykor erős északkeleti, keleti széllel - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.03.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.03.11.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.03.11.) napon.

2022.03.11. péntek: Zavartalan napsütés várható a Nyugat-Dunántúlt leszámítva élénk, az Alföldön olykor erős északkeleti, keleti széllel.

A legmagasabb nappali hőmérséklet +4, +5 fok körül valószínű. Késő estére többnyire -1 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2022.03.12. szombat: Derült, napos, száraz időre lehet számítani kevés fátyolfelhővel. Az északkeleti, majd délkeleti szél néhol megélénkül. Délutánra általában 4 és 8 fok közé melegszik fel a levegő.

Friss híreink:

Dermesztő fagy csap le az országra: így élhetik túl a növényeid a kemény mínuszokat
Bár még csak most léptünk bele a tavaszba, hamarosan itt a nyár, ami azt jelenti, hogy finomabbnál finomabb, hűsítő gyümölcsöket nassolhatunk. A barackok kétségtelenül az egyik legnagyobb favoritnak számítanak - és persze nem csak a nyári hónapokban -, de az elmúlt években a termelők komoly akadályokba ütköztek. A tavaszi fagyok megkeserítik a gazdák életét, sokszor nem marad más, csak a bizakodás. Ám még ebben a nehéz helyzetből is van kiút, és vannak olyan praktikák, melyek segítségével "harcba" lehet szállni a kedvezőtlen időjárási körülmények ellen.

Kormányinfó az üzemanyag-helyzetről: fontos bejelentéseket tett Gulyás Gergely
Rendkívüli Kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte, a kormány kitart a benzinárstop mellett. A koronavírus és a háború megnövelte az inflációt, erre a kormány több intézkedést hozott, többek között a benzinárstopot. Az ukrán háború miatt az energiaárak az egekbe szöktek. Emiatt több európai országban 200 forinttal drágább az üzemanyag, mint Magyarországon. Valótlan információk jelentek meg arról, hogy az üzemanyag ellátás veszélybe került, ám a megnövekedett igények miatt vannak nehézségek, de a Mol képes ellátni a teljes magyar piacot.

Beindult a lobbi: súlyos következménye lehet a háborúnak az EU agrárpolitikájára
Mozgásba lendült a nagyipari mezőgazdasági lobbi, amely az orosz-ukrán háborúra hivatkozva különféle kedvezményeket szeretne elérni az Európai Uniótól. Az érdekcsoport szerint az uniónak le kellene építenie a zöld szabályait, és a mostaninál is több forrást kellene a mezőgazdaság rendelkezésére bocsátania. A lobbisták emellett azt szeretnék még elérni, hogy az Európai Bizottság engedélyezze számukra a növénytermesztést és a növényvédő szerek használatát a biológiai sokféleség szempontjából védett területeken.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?