Nesze neked benzinárstop: a magyar mezőgazdaságot is elérte az üzemanyaghiány

Nesze neked benzinárstop: a magyar mezőgazdaságot is elérte az üzemanyaghiány

agrarszektor.hu
Magyarország több pontján leálltak a mezőgazdasági munkák üzemanyaghiány miatt, és habár azt nem tudni, hány gazdaságot érint a kényszerű munkaszünet, a gazdák nagy része még most is a magasabb, nagykereskedelmi áron szerzi be a gázolajat. A Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) tájékoztatása szerint logisztikai problémák miatt a Mol a megrendelt gázolaj mennyiséget nem tudja leszállítani, ezért állnak le a munkálatok. A Mol reagált a felhívásra, szerintük a logisztikai problémák elhárítása folyamatos.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Üzemanyaghiány miatt az ország több pontján leálltak a mezőgazdasági munkák, és habár arról nincsenek információk, hogy mindez hány gazdaságot érint, a gazdák többsége továbbra is a magasabb, nagykereskedelmi áron szerzi be a gázolajat - írja az ATV híradójának riportjára hivatkozva a Telex. Máhr András, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkárhelyettese azt mondja, hogy 

logisztikai problémák okán a Mol a megrendelt gázolaj mennyiséget nem tudja leszállítani. Ennek az a konzekvenciája, hogy leállnak a tavaszi munkálatok. Márpedig egyes tavaszi munkák nem állhatnak meg, különben ősszel nem lesz mit learatni

A Mol reagált a gazdák felhívására. Szerintük a logisztikai problémák elhárítása folyamatos.

A kormány még 2021 novemberében döntött úgy, hogy a 95-ös benzin és a dízel literenkénti árát három hónapra 480 forintban maximálja, februárban azonban meghosszabbították az árstopot még három hónappal, ráadásul nagykereskedelmi szinten is befagyasztották az árakat, hogy a kiskereskedők ne kényszerüljenek a beszerzési ár alatt értékesíteni az üzemanyagokat. Néhány napja érkezett a bejelentés, miszerint marad a benzinárstop, a jövedéki adót pedig literenként 20 forinttal csökkentik.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?