Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.19. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.03.19. szombat

agrarszektor.hu
A Dunántúl északnyugati felén is fokozatosan csökken a felhőzet, ott is kisüt a nap, másutt derült, napos időre számíthatunk - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.03.19.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.03.19.) napon.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.03.19.) napon.

2022.03.19. szombat: A Dunántúl északnyugati felén is fokozatosan csökken a felhőzet, ott is kisüt a nap, másutt derült, napos időre számíthatunk. Az északnyugati területeken jelentéktelen mennyiségű csapadék esetleg előfordulhat. A keleti, északkeleti szél többfelé megélénkül.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 12 fok között alakul.
Késő este -3, +4 fok közötti hőmérséklet várható.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek.

A következő napon várható időjárás

2022.03.20. vasárnap: Többnyire felhőtlen vagy derült lesz az ég, csak néhol jelenhet meg kevés fátyol-, illetve gomolyfelhő. Csapadék nem várható.
Az északkeleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A csúcsérték 7, 11 fok között alakul.

Friss híreink:

Merész ötlettel álltak elő a britek: ez sok zöldségtermesztő életét megváltoztathatja
Nagyszabású együttműködésbe kezdtek a brit mezőgazdasági, technológiai és gépipari szakértők az Imaging Development Systems (IDS) ipari kamerafejlesztővel. A cél az, hogy egy új, robotizált megoldást dolgozzanak ki a saláta betakarításának automatizálására.

Megőrülnek a románok ezért a magyar húsért: úgy veszik, mint a cukrot
Erősödhet az Egyesült Államok baromfihús-előállítása a 2022-es év során, ugyanakkor az exportban visszaesés várható. Az Európai Unió baromfihúsexportja több mint egytizedével csökkent 2021-ben 2020-hoz képest, az importban pedig növekedés volt megfigyelhető - derült ki az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) Piaci Árinformációs Rendszerének (PÁIR) legfrissebb jelentéséből. Magyarországon azonban ennek a fordítottját regisztrálták a szakemberek: 2021-ben nőtt a baromfihúsok exportja, és csökkent a behozatal.

Megkongatták a vészharangot: soha nem látott drágulást hoz 2022 a magyar boltokba
Fel kell készülni arra, hogy még az eddiginél is durvább drágulás jön a magyar boltokban, és sokkal többet fogunk élelmiszerre költeni, mint azelőtt - tájékoztatta az Agrárszektort Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. Elmondta, az elmúlt hetekben elkezdett emelkedni az állattenyésztési termékek ára, és habár a drágulás éppen az utolsó pillanatban indult el az ágazatban, nélküle a termelők és a szektor is tönkrement volna. Mindez azt eredményezi, hogy amíg eddig egy átlagos magyar a fizetése 20 százalékát költötte élelmiszerre, most majd 25-28 százalékot kell hogy költsön. A szakemberrel emellett az orosz-ukrán háború gazdasági hatásairól, a gabonakivitel korlátozásáról, valamint a hazai takarmánygyártók és növénytermesztők kilátásairól is beszélgettünk.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?