Különleges erdőt alakítanak ki a Mecsekben: rengeteg fát telepítenek

Különleges erdőt alakítanak ki a Mecsekben: rengeteg fát telepítenek

MTI
A klímaváltozás negatív hatásainak ellensúlyozása céljából a Mecsekerdő Zrt. elegyes erdőket alakít ki a következő tíz évben a Kelet-Mecsekben, így ott kétezer hektárral növeli a folyamatos erdőborítású területet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Baranya megyében gazdálkodó társaság MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az erdőket fenyegető veszélyek közül a klímaváltozás negatív hatásai a legjelentősebbek, ez pedig a Kelet-Mecsek erdeiben különösen a bükkállományra gyakorol negatív hatást. Mint a Mecsekerdő Zrt. ismertette, a Kelet-Mecsek tájvédelmi körzet erdeinek több mint fele, 64%-a áll természetvédelmi oltalom alatt, amelyből 10% fokozottan védett. A térségben az erdősültség magas, az erdőállomány több mint egyötöde 100 év feletti, idős erdő.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Az itteni erdők közel egyharmada kocsánytalan tölgy, 24%-a bükk, 16%-a pedig cser. A közlemény szerint a Kelet-Mecsekben a következő tíz évben magvalósuló erdőfelújítások során elegyes erdők kialakítását tervezik, mert a magasabb fokú biodiverzitásuk nemcsak változatos erdőképet eredményez, hanem jelentősen növeli a klímaváltozással szembeni ellenállóképességüket is.

A jogszabályi előírásokat meghaladóan így több mint 2 ezer hektárral nő a folyamatos erdőborítású terület a Kelet-Mecsekben. A terület egy részén örökerdő-gazdálkodás folyik majd, más része pedig faanyagtermelést nem szolgáló erdővé válik. Mecsekerdő Zrt. közölte, hogy egy évtized múltán a Kelet-Mecsek állami erdeinek közel egyharmadában lesz jellemző a folyamatos erdőborítást biztosító üzemmód: 18%-ban az örökerdő-gazdálkodási, 9% pedig faanyag-termelést nem szolgáló terület. A következő években a Nyugat-Mecsek, a Közép-Mecsek, a Zselic, valamint a Villányi-hegységet is érintő Kelet-Ormánság erdészeti terveinek megújítása következik - derült ki a közleményből.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?