Hatalmas eső jön csütörtökön: térképen mutatjuk, hol, mennyi csapadék várható

agrarszektor.hu
A csütörtökön várható érdemi csapadék sem javít jelentősen a szárazságon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Felhívták a figyelmet, hogy az elmúlt három hónapban alig esett. Az ország középső részén nagyobb területen is 70-80 milliméter fölötti az "anomália", a hegyvidéki területeken viszont - ahol általában jóval több csapadék hullik - 90-100 milliméternyi csapadék hiányzik a földekről. Ugyanakkor csütörtökön és pénteken jelentősebb mennyiségben érkezik csapadék, néhol a 40 mm-t meghaladó mennyiség is jöhet.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A hosszú aszályos időszak után a várva várt csapadék megérkezik, egy mediterrán ciklon hoz esőt, záporokat, pénteken zivatarokat. Ekkor az ország szinte teljes területén valószínű 5 milliméternyi csapadékmennyiség, többfelé 10 milliméternél is több hullhat. Országszerte várható eső, zápor, és mennydörgéssel is kell számolni. Csütörtökön néhol, pénteken helyenként a keleti, délkeleti tájakon alakulhat ki zivatar. Péntek estig néhol 40 mm-t meghaladó mennyiség eshet - írja az Időkép.

A földek már nagyon várják az esőt, ami valamelyest enyhít majd a szárazságon, de még legalább egy hétig tartó esőzésre lenne szükség. Március hónapban az átlag csapadékmennyiség 30 mm, az elmúlt hónapban viszont ennek töredéke sem esett. A hónap közepén néhány millimétert kelet kapott, a Dunántúlon legutóbb február végén esett elhanyagolható mennyiség.

Forrás: Időkép

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Az Időkép WRF modellének csapadék előrejelzése péntek estig:

Pénteken kezdetben sokfelé várható eső. Délután dél felől szakadozottabbá válik a felhőzet, keleten, délkeleten pedig több helyen alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok is előfordulhatnak. Többfelé élénk, erős lesz az északi-északnyugati szél. A maximum-hőmérséklet az ország északi felén 6 és 11, déli felén 12 és 18 fok között alakulhat. Szombaton még borongós idő várható többfelé esővel, nyugaton és a hegyekben, estétől máshol is kialakulhat havas eső, havazás. Nyugaton akár viharos lökések is kísérhetik az északias szelet, de máshol is élénk, erős lesz a légmozgás. Délután is csupán 3-11 fok várható. Vasárnapra csökken a csapadékhajlam, de marad a szeles, hideg idő - derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?