Fontos hírt közölt a nitrátrendeletről az Agrárkamara: ez rengeteg gazdát érint

agrarszektor.hu
Megjelent a Nitrát Gazdálkodói Kézikönyv. A kiadvány a hazai nitrátrendeletben megfogalmazott környezetvédelmi előírásokat ismerteti, mely előírások számos támogatási rendszer alapkövetelményeihez is szorosan kapcsolódnak.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Az agrártámogatások igénybevételének alapvető feltétele bizonyos környezetvédelmi előírások betartása. Ezek a szabályok többek között a környezet, a talaj és a vizek védelmére vonatkoznak - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A nitrogén létfontosságú tápanyag, nagy koncentrációban azonban környezetünk állapotára negatívan hathat, például a talajvíz nitrátszennyezése, a felszíni vizeink eutrofizációja révén.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

A túlzott dózisok alkalmazása azonban nemcsak a környezeti károkozás veszélye miatt kedvezőtlen, hanem gazdasági okokból is, hiszen a gazdálkodó számára többletkiadást jelent, ha a növények tápanyagigényét meghaladó mennyiségben kijuttatott tápanyag veszendőbe megy. A kézikönyv különösen hasznos azok számára, akik nitrátérzékennyé nyilvánított területen gazdálkodnak - illetve a támogatásaikért cserébe a nitrátrendelet előírásainak betartását is vállalták.

A kézikönyv a környezetvédelmi teendők vonatkozásában iránymutatást ad valamennyi mezőgazdasági tevékenységet folytatónak és a rendelet alapján adatszolgáltatásra kötelezetteknek is. A Nitrát Gazdálkodói Kézikönyv ezen a linken érhető el.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?