Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.04.08. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.04.08. péntek

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult marad az idő, de az északkeleti harmadban hosszabb időre is kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.04.08.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.04.08.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.04.08.) napon.

2022.04.08. péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult marad az idő, de az északkeleti harmadban hosszabb időre is kisüthet a nap. Délelőtt főként az északkeleti megyékben még záporok előfordulhatnak, aztán estefelé észak felől újabb csapadékzóna érkezik. A nyugati, északnyugati szél az északi megyékben nagy területen erős lesz, néhol viharos széllökések is előfordulhatnak. Délután miközben délnyugatira, délire fordul, kissé veszít erejéből a légmozgás.

A hőmérséklet csúcsértékre 15 és 20 fok között várható. Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2022.04.09. szombat: Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, legfeljebb csak átmenetileg vékonyodhat, szakadozhat fel a felhőzet. Többfelé, több hullámban számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarokra is. A nyugati, északnyugati szelet erős, főként a Dunántúlon (illetve zivatar környezetében) többfelé viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 10 és 18 fok között várható, de délen, délkeleten ennél magasabb értékek is lehetnek. A csúcsérték helyenként még délelőtt beáll.

Friss híreink:

Kemény ütést kaphatnak a magyar állattartók: jön az újabb csapás az ágazatnak?
Óriási kihívást jelent a takarmánygyártók és az állattenyésztők számára egyaránt, hogy 2022-től uniós szinten szigorodik az antibiotikum-felhasználás a haszonállattartásban. A gazdálkodás hatékonyságának javítására ezért új megoldásokat, technológiákat kell találni. Az állattartók számára további problémát jelent a takarmányok drasztikus megdrágulása is: ezek kigazdálkodásához ugyanis megfelelő felvásárlási árakra lenne szükség. A Portfolio Agrárium 2022 konferencián a takarmánygyártási és állattenyésztési ágazat szereplői megvitatták, milyen kilátásai vannak az egyes termékpályáknak, illetve megpróbálták megjósolni, meddig tarthatnak az egyes áremelkedések.

Ez lehet a magyar agrárium versenyképességének kulcsa: ideje lépni
A magyar mezőgazdaságban koncentráció helyett integrációra lenne szükség, akár vertikálisan, akár horizontálisan - mondta Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) rektora a Portfolio Agrárium 2022 konferencián. A szakember a magyar agrárium helyzetét elemezve feltárta a rendszer gyenge pontjait, és javaslatot is tett azok kijavítására, valamint összeszedte, mely szempontokat kell figyelembe venni a következő évek során, ha növelni akarjuk a mezőgazdaság versenyképességét.

Hamarosan dönteni kell az árstopról: brutális drágulás jöhet a magyar boltokban?
Általános költségnövekedéssel kell szembenézniük az idén az élelmiszeripari vállalatoknak, hiszen munkabérre, energiára, fuvarozásra, alapanyagokra és csomagolóanyagokra egyaránt többet kell költeniük, az orosz-ukrán háború miatt pedig egyes költségtényezőknél durva áremelkedésekkel kell szembesülniük. Egy olyan hullámvasutas szituáció van jelenleg, ami senkinek sem jó - hangzott el a Portfolio Agrárium 2022 konferencián megrendezésre kerülő kerekasztal-beszélgetésen, Kecskeméten. Milyen hatással lehet a legnagyobb agrárgazdasági termékpályákra, hogy a kormány maximálta több alapvető élelmiszer kiskereskedelmi fogyasztói árat, és ez az intézkedés meddig lehet érvényben? Ezekre a kérdésekre is megkaptuk a választ.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?