Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.04.22. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.04.22. péntek

agrarszektor.hu
Többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, de átmenetileg szakadozottabbá, gomolyosabbá válhat a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.04.22.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.04.22.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.04.22.) napon.

2022.04.22. péntek: Többnyire erősen felhős vagy borult idő lesz a jellemző, de átmenetileg szakadozottabbá, gomolyosabbá válhat a felhőzet. Egyre nagyobb területen elered az eső. Átmeneti szünet után a kora délutáni óráktól előbb délen, majd északabbra is már záporok, zivatarok formájában érkezik a csapadék. Egy-egy intenzívebb gócot jelentős mennyiségű csapadék, jégeső is kísérhet lokálisan. A keleties szél többfelé megélénkül, de zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 16 fok között alakul, azonban a déli, délkeleti területeken magasabb értékek is előfordulhatnak. Késő estére 8 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Meleg fronthatás várható, emiatt a melegfrontra érzékenyek panaszai erősödhetnek. Fejfájás, migrén többeknél előfordulhat, koncentrálási nehézségek léphetnek fel, fáradékonyság jelentkezhet.

A következő napon várható időjárás

2022.04.23. szombat: Reggel, délelőtt még zömmel erősen felhős vagy borult idő lesz, később egyre nagyobb területen szakadozottá válik a felhőtakaró. Napközben már csak elszórtan, elsősorban a középső és keleti megyékben várható eső, zápor. Az északi, északkeleti szél megélénkül. Délutánra 14 és 19 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Friss híreink:

Drasztikus változás jöhet a gabonapiacon: letarolhatja Európát a román kukorica?
A kukorica az egyik legfontosabb haszonnövény, persze nemcsak Magyarországon, hanem tulajdonképpen világszerte is. A takarmányágazat számára elengedhetetlen, így az állattenyésztés számára is. Magyarországon ugyan egyelőre nem kell tartani attól, hogy nem lesz elegendő mennyiségű kukorica, Európában azonban komoly hiányt okozhat az ukrán termény kiesése. Pótolni természetesen szinte mindent lehet, de sokszor nem olyan egyszerűen, mint az hinnénk.

Döbbenetes hírek érkeztek Ukrajnából: ez az egész világ élelmezésére hatással lehet
Eddig 2,5 millió hektár tavaszi növényt vetettek el az ukrán gazdák 2022-ben, ami a tervezett terület 20 százalékát jelenti. A mezőgazdasági minisztérium közlése szerint azokon a területeken, amelyek intenzív orosz megszállás alatt vannak, idén akár 70 százalékkal is csökkenhet a vetésterület, összességében pedig 20 százalékkal kisebb területen vethetnek a gazdák tavasszal Ukrajnában. A napokban érkezett becslések szerint az orosz-ukrán háború miatt idén 20 százalékkal is csökkenhet a júliusban betakarított gabona mennyisége az országban, ami az egész világ élelmezésére hatással lehet, hiszen az ukrán gabona hiánya miatt már most világszerte megemelkedtek az élelmiszerárak.

Meglesz még az árstop böjtje: durva élelmiszerdrágulás jöhet itthon májustól
2022 január 12-én a kormány bejelentette, hogy árstopot vezet be bizonyos alapvető élelmiszerek tekintetében. A rendkívüli intézkedést az üzemanyagárak maximalizásához hasonlóan három hónapra vezették be, azzal a megkötéssel, hogy ez is meghosszabbítható. A három hónap május elején fog lejárni, azt azonban még nem lehet tudni, tervezi-e a kormány az élelmiszerárstop meghosszabbítását. Raskó György, az Agrárszektor által megkérdezett agrárközgazdász ugyanakkor arra számít, hogy folytatódni fog az árstop, még ha más feltételekkel és árakkal is, ugyanis az érintett élelmiszerek tekintetében olyan mértékű áremelkedések történtek az utóbbi időben, amelyeket nem lehet egyben a fogyasztókra zúdítani. A szakember szerint különösen az étolaj, a csirkemell és a sertéscomb árának megugrására kell felkészülni a következő időszakban.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?