Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.04.23. szombat

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.04.23. szombat

agrarszektor.hu
A nap nagy részében borongós időre számíthatunk, határozottabban délután szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szombati (2022.04.23.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szombati (2022.04.23.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szombat reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szombati (2022.04.23.) napon.

2022.04.23. szombat: A nap nagy részében borongós időre számíthatunk, határozottabban délután szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Reggel, délelőtt már inkább csak a Dunától keletre lehet szemerkélő eső, majd ott is megszűnik a csapadék, és ezt követően legfeljebb elvétve alakulhat ki zápor. Északkeleten az északi, másutt a nyugati szelet kísérhetik estig élénk lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 14 és 19 fok között várható.
Késő este 5 és 12 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az átvonult mediterrán ciklon után érdemi fronthatásra nem kell számítani.

A következő napon várható időjárás

2022.04.24. vasárnap: Reggel északon erősen, másutt közepesen felhős idő várható, és elsősorban az Északi-középhegységben fordulhat elő eső, zápor. Napközben délnyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és egyre nagyobb területen alakulhat ki zápor, zivatar. A Dunántúlon már kora délután, keletebbre csak este csökken a felhőzet, ezzel együtt csökken a csapadék esélye is. A déli, délkeleti szél délnyugatira fordul, többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharossá fokozódik. Délután általában 19 és 25 fok közé melegszik fel a levegő, de északkeleten néhol csak 16, 18 fok valószínű.

Friss híreink:

Ezt mindenkinek látnia kell: ilyen gépekkel voltak tele a magyar földek régen
Az agrárgépek szerelmesei számára egyedülálló gyűjtemény, több ezer régi mezőgazdasági gép található Mezőkövesd történelmi városrészében, a Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeumban. A gyűjtemény alapjait Hajdu Ráfis János és felesége Bakos Mária hozta létre, akik közel félszáz erőgépet és félezer díszes kovácsoltvas munkát ajánlottak fel az államnak azzal a feltétellel, hogy a kibontakozó múzeum gazdái is lehessenek. A mezőgazdasági gépgyűjtemény 1979 óta pedig múzeummá fejlődött, ahol mostanra közel háromezer régi, de kiváló állapotban megőrzött gép, stabilmotor, lokomobil, traktor és más műszaki csoda várja a látogatókat.

Ömlik az import zöldség az országba: ezt sózzák rá a magyar vásárlókra
Elárasztották az import zöldségek a magyar boltokat az év első heteiben. Az Agrárközgazdasági Intézet (AKI) Piaci Árinformációs Rendszerének (PÁIR) friss elemzése szerint a Budapesti Nagybani Piac kínálatában 2022 első 15 hetében az import termékek domináltak, különösen karfiolból, fokhagymából, padlizsánból és cukkiniből. Egyes zöldségféléknél az importált termékek ára alacsonyabb volt a hazai termesztésűnél, másoknál épp ellenkezőleg, a magyar zöldségek voltak az olcsóbbak.

Ijesztő, ami a Földön történik: ha nem cselekszünk, nagy baj lesz
Április 22. a Föld napja. E nap legfontosabb üzenete bolygónk védelme, a környezettudatos életmód, az ökoszisztéma és élővilágunk fenntartása. Sajnos meg kell említeni a klímaváltozást is, és talán nem túlzás azt mondani, hogy jelenleg ez jelenti a legnagyobb kihívást az emberiség számára. Így ilyenkor a Föld jelenéről és az emberiség jövőjéről egyaránt beszélnünk kell.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?