Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.29. péntek

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.07.29. péntek

agrarszektor.hu
Gomolyfelhő-képződés várható fátyolfelhőkkel, emellett többórás napsütésre lehet számítani, majd késő délután északnyugat felől erősebben is megnövekszik a felhőzet - derül ki az Agrárszektor pénteki (2022.07.29.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, pénteki (2022.07.29.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Péntek reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, pénteki (2022.07.29.) napon.

2022.07.29. péntek: Gomolyfelhő-képződés várható fátyolfelhőkkel, emellett többórás napsütésre lehet számítani, majd késő délután északnyugat felől erősebben is megnövekszik a felhőzet. Délutánig legfeljebb elvétve alakulhat ki egy-egy futó zápor, majd délutántól helyenként lehet záporok, zivatarok kialakulására számítani, nagyobb eséllyel a délkeleti és az északi megyékben. A keleti szél az ország nagy részén megélénkül, míg a nyugati megyékben a déli szelet kísérhetik élénk lökések. Zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű. Késő estére 22 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Nincs fronthatás.

A következő napon várható időjárás

2022.07.30. szombat: Markáns hidegfront érkezik, amelynek nyomán nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A front érkezése előtt délelőtt a keleti megyékben süthet ki több órára a nap, illetve a felhőzetcsökkenést követően Nyugat-Magyarországon lehet némi napsütés. A délkeleti, keleti szél mindenhol északnyugatira fordul, és élénk, erős lökések kísérik. Zivatarokban viharos széllökések is előfordulhatnak. A maximum többnyire 26 és 34 fok között valószínű, de Nyugat-Magyarországon néhol ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Friss híreink:

Jöhet az újabb a poloskainvázió? Méreg helyett így védekezz a büdösbogarak ellen
A poloskák egészen biztosan nem tartoznak azok közé az élőlények közé, amiket szívesen látnánk bent az otthonunkban vagy éppen a kertünkben. Márpedig a legtöbbünknek szembe kell velük néznünk, ám, mint mindenre, arra is találhatunk megoldást, hogy hogyan előzhetjük meg a velük való kellemetlen találkozást. Az időjárás viszont nekik és nekünk is kedvezett, hiszen a meleget kifejezetten kedvelik, a szárazságot azonban már annál kevésbé - és, mint tudjuk, idén mind a kettő tényezőből bőven kijár. Hogy hogyan védekezhetünk ellenük, mit tehetünk akkor, ha már "betörtek" a házunkba vagy a kertünkbe, és mire számíthatnak idén a magyarok poloskafronton, alábbi cikkünkben választ kaphatunk!

Hatalmas ütést kapott a magyar mezőgazdaság: van baj, nem is kicsi
Hamarosan átlépünk a júliusi hónapon, ami több szempontból is könyörtelen volt a gazdákkal. Beszédes adat lehet, hogy a sokévi csapadékadatokat nézve hazánkban július a második legcsapadékosabb hónap - csak épp nem ebben az évben. Gyakorlatilag szinte nem hullott értékelhető csapadék. A pusztító szárazsággal az egész mezőgazdaságnak meg kell küzdenie, ám sok esetben bizony hiába volt minden igyekezet, nem lehetett felülkerekedni az aszályon. Ráadásul idén júliusban több melegrekord is született.

Kettészakította a magyar mezőgazdaságot a régóta nem látott durva aszály
Kettészakította az ország mezőgazdaságát az évtizedek óta nem látott rendkívüli aszály - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Zászlós Tibor, a Mezőfalvai Zrt. igazgatója, aki 2021-ben elnyerte a Portfolio Csoport által alapított Portfolio Agrárgazdaságért díjat. Sok gazdálkodó pénzügyi szempontból kritikus helyzetbe került, ezért a túléléshez támogatásokra van szükségük, és helyzetük könnyítéséhez módosítani kell a betarthatatlanná vált uniós rendelkezéseket is.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?