Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.31. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.08.31. szerda

agrarszektor.hu
A keleti megyékben napos, gomolyfelhős, csapadékmentes idő várható, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, estére a Tiszától nyugatra beborul az ég - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.08.31.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.08.31.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.08.31.) napon.

2022.08.31. szerda: A keleti megyékben napos, gomolyfelhős, csapadékmentes idő várható, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, estére a Tiszától nyugatra beborul az ég. A délután első felében egy-egy zápor, zivatar kialakulhat a Dél-Dunántúlon, majd estétől már egyre többfelé fordulhat elő eső, zápor a dunántúli részeken, a középső országrészben kevés helyen lehet csapadék. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, a Bodrogközben meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 23 és 31 fok között valószínű, nyugaton lesz hűvösebb, míg délkeleten a melegebb idő. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Anticiklon peremén helyezkedünk el, így az határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni.
Ha az egészségi állapotban mégis különféle panaszok, illetőleg működési rendellenességek jelentkeznek, amelyek most nem írhatók az időjárás számlájára, érdemes háziorvoshoz fordulni.

A következő napon várható időjárás

2022.09.01 csütörtök: A legtöbb helyen erősen felhős, a Dunántúlon borult lesz az ég, többórás napsütés az északkeleti megyékben lehet. Eső, zápor nyugaton, északnyugaton többfelé valószínű, kevés helyen zivatar is lehet. Az északkeleti, északi szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 27 fok között alakul, de a tartósan csapadékos tájakon ennél több fokkal hűvösebb lesz.

Friss híreink:

Beütött a katasztrófa a magyar állattartóknál: ijesztő, ami az ágazatban zajlik

Az elviselhetetlen hőség és szárazság nemcsak nekünk, embereknek és a növényeknek okozott problémát, hanem bizony az állatoknak és az állattartóknak is. Ám nem ez az egyetlen, ami megnehezíti az ágazati szereplők életét, hiszen a rezsi, a munkabérek és tulajdonképpen minden más ára jelentősen megugrott. Legyen szó tejtermékekről, tojásról, húsokról vagy tényleg, bármiről, nincsen kivétel, minden drágul és mindenki helyzete egyre csak nehezedik. Azt pedig mondani sem kell, hogy ezeket természetesen a fogyasztók is meg fogják érezni, hiszen a költségnövekedést muszáj valahogyan beleépíteni az árakba. Ha keményebben szeretnénk fogalmazni, azt is mondhatnánk, hogy vége van a jó világnak. Egyelőre legalábbis biztosan.

Fájdalmas időszak vár a magyar vásárlókra, termelőkre: nincs mese, erre fel kell készülni

A bizonytalanság nagy, egy valami azonban biztos: az elkövetkezendő időszak fájdalmas lesz mind a termelők, mind a fogyasztók számára - mondta az Agrárszektornak Szabó Ákos, a Tranzit Csoport vezérigazgatója. Rendkívül nehéz helyzetben vannak a mezőgazdasági termelők, vállalatok Magyarországon, az igazán nehéz időszak pedig csak most jön a gazdálkodók számára. Azt már most látni, hogy a kisebb termelők, cégek sok esetben kénytelenek lesznek lehúzni a rolót, és bizony az országos szinten meghatározó vállalatoknak sincs könnyű dolguk. A szakember többek között arról is beszélt lapunknak, hogyan lehet megbirkózni az 1 milliárd forintról hirtelen 9 milliárdosra ugrott számlákkal, illetve, mit lehet tenni az infláció, a háború és a madárinfluenza súlyos hatásai ellen.  

Itt az újabb áremelés: drasztikusan drágulnak ezek az élelmiszerek a magyar boltokban

2022 júliusában az egy évvel korábbihoz képest jelentősen, 50 százalékot meghaladó mértékben emelkedett a trappista sajt és az 1,5 százalékos zsírtartalmú dobozos tartós tej ára, és közel ennyivel lett drágább a tehéntúró, a tejföl, valamint a gyümölcsös és a natúr joghurtok, de jószerével valamennyi tejtermékről elmondható, hogy jóval többet kell érte fizetni a boltokban, mint egy évvel korábban. Az azonban biztosra vehető, hogy ez a folyamat a jövőben is folytatódni fog, mivel a tejtermelők és feldolgozók szinte minden költsége megnövekedett - mondta el az Agrárszektornak Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója. A szakember beszélt arról is, hogy milyen trendek alakítják a hazai és a nemzetközi tejárakat, illetve hogy mire számíthatnak a magyar vásárlók a következő időszakban a tejek és tejtermékek árát és elérhetőségét illetően.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13