Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.11. vasárnap

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.11. vasárnap

agrarszektor.hu
Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, elsősorban a Dunántúl délnyugati harmadán-felén, valamint az északkeleti megyékben fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar, illetve kisebb eséllyel az északi tájakon is lehet egy-egy ilyen csapadékgóc - derül ki az Agrárszektor vasárnapi (2022.09.11.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, vasárnapi (2022.09.11.) napon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Vasárnap reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, vasárnapi (2022.09.11.) napon.

2022.09.11. vasárnap: Sok napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, elsősorban a Dunántúl délnyugati harmadán-felén, valamint az északkeleti megyékben fordulhat elő elszórtan zápor, zivatar, illetve kisebb eséllyel az északi tájakon is lehet egy-egy ilyen csapadékgóc. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, főként az Észak-Dunántúlon és a középső területeken erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 25 fok között alakul.
Késő este 13 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet.
Az idegrendszer ingerlékenysége gyakran csökken ilyen időjárási helyzetekben, ezért a reflexidő megnyúlhat, a cselekvési reakció késhet, emiatt a közlekedésben résztvevőktől fokozott figyelem szükséges.

A következő napon várható időjárás

2022.09.12 hétfő: Általában napos időre számíthatunk, északkeleten több, máshol kevesebb gomolyfelhővel. Elvétve előfordulhat zápor. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északi, északnyugati szél. Délután többnyire 20, 25 fok valószínű, de északkeleten hűvösebb is lehet.

Friss híreink:

Sokan hibáznak a fűszernövények gondozásakor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók

Rengetegen termesztenek otthon különböző fűszernövényeket, van, aki magról veti őket, van aki inkább palántát vásárol, és azokat neveli fel. Nem mindenki ismeri azonban azokat alapvetű szabályokat, amelyek ezen növények gondozásához, valamint minőségi és mennyiségi betakarításához elengedhetetlenek. Összegyűjtöttük azokat a tippeket, trükköket, amelyekre ha odafigyelünk, akkor garantáltan ízletes, illetve illóolajokban gazdag fűszernövényeket termeszhetünk akár a lakásban is. 

Durva, ami a világ élelmezésével történhet: súlyos dolgokra derült fény

Hőhullámok, aszályok és árvizek fenyegetik a jövőben a globális élelmiszerellátást a klímatudósok szerint. Az elmúlt időszakban tapasztalható időjárási szélsőségeket figyelmeztetésnek kell tekinteni, ugyanis a figyelmen kívül hagyásuk azzal is járhat, hogy később az emberiség nem lesz képes fellépni a világ fő élelmiszer-termelő országaiban megjelenő problémákra, ami hosszabb távon az élelmiszer-előállítás csökkenéséhez, valamint élelmezési zavarokhoz vezethet. A jelzéseket nemcsak globálisan, lokálisan is komolyan kell venni, ellenkező esetben a Kárpát-medence, és így hazánk élelemtermelő potenciálja is jelentősen lecsökkenhet.

Megjöttek a friss számok: úgy veszik ezt a traktort a magyar gazdák, mint a cukrot

2022 augusztusában a magyar gazdák 75,4 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 nyolcadik hónapjához képest pedig 122,2 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka augusztusban a John Deere volt, amelyből 60-at adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Solis végzett, amelyből 38 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Massey Ferguson, az ötödik pedig a Fendt volt az év nyolcadik hónapjában.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?