Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.12. hétfő

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.12. hétfő

agrarszektor.hu
Többnyire napos idő várható gomolyfelhőkkel, amelyekből egy-egy futózápor előfordulhat - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.09.12.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.09.12.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.09.12.) napon.

2022.09.12. hétfő: Többnyire napos idő várható gomolyfelhőkkel, amelyekből egy-egy futózápor előfordulhat. Nagy területen megélénkül az északnyugati, nyugati szél, amelyet főleg a Dunántúl keleti felén és a középső megyékben erős lökések kísérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul. Késő estére 9 és 17 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Átmenetileg hűvösebb levegő áramlik térségünk fölé, és a szél is mérséklődik. Ezek a hatások a vegetatív idegrendszerünket paraszimpatikus irányba tolják el, ezért csökken a szervezet energiaforgalma.

A következő napon várható időjárás

2022.09.13 kedd: Kezdetben gomolyfelhős, napos idő várható. A déli óráktól nyugat felől fátyolfelhőzet is érkezik, amely délután, este vastagszik. Általában száraz idő lesz, legfeljebb egy-két helyen fordulhat elő a délutáni, esti óráktól jelentéktelen eső, zápor. Hajnalban pára-, illetve ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A minimum-hőmérséklet jobbára 6 és 14 fok között várható, de az északkeleti völgyekben hidegebb is lehet. A maximum jellemzően 20 és 26 fok között alakul.

Friss híreink:

Fillérekért veszik az almát az élelmes magyarok: mutatjuk, hol juthatsz hozzá olcsón

A magyarok nagy almafogyasztó hírében állnak, minden formájában szívesen fogyasztják, legyen az nyersen, kompótként, befőttként, süteményben, vagy akár pálinka formájában. Ráadásul, ha tehetjük, a hazai termesztésű gyümölcsöket részesítjük előnyben a külföldiekkel szemben. És bár az alma termőterülete egyre csökken Magyarországon, nem túl biztatóak a kilátások az idei termést illetően, az almatermesztés pedig évtizedes mélyponton van, azért még van rá mód, hogy jó áron szerezzük be kedvelt gyümölcsünket. Magyarországon ugyanis számos "Szedd magad" almaültetvény található, ahol kilogrammonként nagyjából 300-400 forintos áron kínálják a garantáltan friss almát.

Sokan hibáznak a fűszernövények gondozásakor: ezek lehetnek a legnagyobb buktatók

Rengetegen termesztenek otthon különböző fűszernövényeket, van, aki magról veti őket, van aki inkább palántát vásárol, és azokat neveli fel. Nem mindenki ismeri azonban azokat alapvetű szabályokat, amelyek ezen növények gondozásához, valamint minőségi és mennyiségi betakarításához elengedhetetlenek. Összegyűjtöttük azokat a tippeket, trükköket, amelyekre ha odafigyelünk, akkor garantáltan ízletes, illetve illóolajokban gazdag fűszernövényeket termeszhetünk akár a lakásban is. 

Durva, ami a világ élelmezésével történhet: súlyos dolgokra derült fény

Hőhullámok, aszályok és árvizek fenyegetik a jövőben a globális élelmiszerellátást a klímatudósok szerint. Az elmúlt időszakban tapasztalható időjárási szélsőségeket figyelmeztetésnek kell tekinteni, ugyanis a figyelmen kívül hagyásuk azzal is járhat, hogy később az emberiség nem lesz képes fellépni a világ fő élelmiszer-termelő országaiban megjelenő problémákra, ami hosszabb távon az élelmiszer-előállítás csökkenéséhez, valamint élelmezési zavarokhoz vezethet. A jelzéseket nemcsak globálisan, lokálisan is komolyan kell venni, ellenkező esetben a Kárpát-medence, és így hazánk élelemtermelő potenciálja is jelentősen lecsökkenhet.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?