Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.26. hétfő

agrarszektor.hu
Előbb a Dunántúlon, majd délután a középső országrészben is vékonyabbá, szakadozottabbá válik a felhőzet, az északnyugati megyékben akár több órára is kisüthet a nap - derül ki az Agrárszektor hétfői (2022.09.26.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, hétfői (2022.09.26.) napon.

Hétfő reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, hétfői (2022.09.26.) napon.

2022.09.26. hétfő: Előbb a Dunántúlon, majd délután a középső országrészben is vékonyabbá, szakadozottabbá válik a felhőzet, az északnyugati megyékben akár több órára is kisüthet a nap. A csapadékzóna súlypontja a nap folyamán kelet felé helyeződik át, délután az északkeleti, keleti megyékben is megszűnik az eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon az északnyugatira, nyugatira forduló szelet, míg a Dél-Alföldön a délnyugati légmozgást napközben időnként élénk széllökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.
Késő estére 10 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Hullámzó frontzóna alakítja időjárásunkat, emiatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás.

A következő napon várható időjárás

2022.09.27 kedd: Időszakos vékonyodások, szakadozások mellett alapvetően felhős időre számíthatunk, és többfelé várható eső, zápor, zivatar. Élénk, néhol erős lökések kísérhetik a délnyugati, majd a Dunántúlon az északnyugati szelet. A hőmérséklet délután 15, 21 fok között alakul.

Friss híreink:

Durván elszabadultak az árak Magyarországon: már ennyibe kerül a kenyér itthon

Aligha lehetne jobbat elképzelni annál, mint mikor egy friss, forró kávéval és egy finom péksüteménnyel a kezünkben kezdünk neki a napunknak. Ez az idill azonban hamar elszállhat, csakúgy, mint a péktermékek ára is. Mára már kezd megszokottá válni a 800-1000 forintos kenyér, a 100 forint körüli zsemle, az 500 forintot megközelítő kakaós csiga, és még sorolhatnánk. Ráadásul ezek az élelmiszerek a mindennapjaink részévé váltak, így nem feltétlenül lehet kivitelezni azt, ha egyik napról a másikra nem vásároljuk meg őket. De mégis, mi vezetett el idáig és meddig tarthat még ez az áremelkedés? A kérdések összetettek, jósolni pedig nem lehet és nem is érdemes, de egy biztos: a magyar vásárlóknak fel kell készülnie arra, hogy ezek az árak egy darabig még velünk fognak maradni.

Itt az amerikaiak nagy dobása: így védekezhetnek a gyomok ellen az élelmes gazdák

A Solinftec a Solix állományfelmérő robot után hamarosan a piacra dob egy új, automatizált gyomazonosító és -irtó robotot is. Az új Solix permetező robot, amelyet a gyomok felismerésére és permetezésére terveztek, 2023-ban lesz elérhető. A felhasználók számára gyomfolt-spray térképeket is biztosít majd, amelyeken elemzést adnak a teljes szántóföld permetezéséhez képest megtakarított ráfordítások mennyiségéről.

Búcsúzhatunk ettől a magyar zöldségtől? Eltűnhet sokak nagy kedvence?

A fejes káposzta az egyik legsokoldalúbb zöldségféle, hiszen ehetjük édesen, sósan, savanyítva, minden az ízlésünkön múlik. Jó felhasználhatóságán kívül az ára is csábító lehetett, hiszen - egészen idáig - az olcsóbb alapanyagok közé tartozott, arról nem is beszélve, hogy az ikonikus töltött káposzta sokak kedvenc ételének számít. Az áremelkedések azonban ezt a zöldséget sem kerülték el, de ennek ellenére még mindig megfizethetőnek számít. Hogy milyen árakkal kell szembenéznünk a káposzta esetében és milyen nehézségeket kell legyőzniük a termelőknek, az az alábbi cikkünkből kiderül.  

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubilál a hazai agrárium hagyományos, év végi csúcsrendezvénye
EZT OLVASTAD MÁR?