Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.28. szerda

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2022.09.28. szerda

agrarszektor.hu
Nyugat felől csökken a felhőzet, a csapadék megszűnik, átmeneti időre mindenütt kisüt a nap - derül ki az Agrárszektor szerdai (2022.09.28.) országos középtávú előrejelzéséből. Jó lenne kimenni a földekre, de nem tudja vigyen-e magával gumicsizmát? Permetezne, de lehet, hogy lesz szél? Eljött a betakarítás ideje, de nem biztos benne, hogy ezt a meteorológia is így gondolja? Segítünk! Mutatjuk, milyen időjárás várható a mai, szerdai (2022.09.28.) napon.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Szerda reggel az ablakon kinézve, nem biztos benne, hogy zavartalanul elvégezheti a napi munkákat? Tudni szeretné várható-e csapadék, lesz-e szél, esetleg lehet-e viharra számítani? Kíváncsi rá, hogy permetezésre alkalmas-e az időjárás, esetleg az ország különböző agrometeorológiai térképei érdeklik? Itt az Agrárszektor napi időjárásjelentése. Ilyen időjárásra készüljön a mai, szerdai (2022.09.28.) napon.

2022.09.28. szerda: Nyugat felől csökken a felhőzet, a csapadék megszűnik, átmeneti időre mindenütt kisüt a nap. A déli óráktól nyugat felől újra felhősödés kezdődik, fokozatosan beborul az ég. Késő délután előbb a Dunántúlon, este keletebbre is elered az eső. A Dunántúlon néhol zivatar is előfordulhat. A déli szél sokfelé lesz élénk, a Dunántúlon időnként meg is erősödik.

A hőmérséklet délután 15 és 20, késő este 10, 15 fok között alakul.

Orvosmeteorológiai tájékoztató: Az aktuális időjárási helyzet a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt.
Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat.
A teljesítőképességben is egyfajta csökkenés tapasztalható mind a munkában, mind pedig a járművezetéseben.

A következő napon várható időjárás

2022.09.29 csütörtök: Az ország északnyugati felén erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg a déli, délkeleti tájakon akár többórás napsütés is lehet. Több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. A nyugati, délnyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A leghidegebb órákban 8 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk. Délután 15, 23 fokra számíthatunk, északnyugaton várható a hűvösebb, délkeleten az enyhébb idő.

Friss híreink:

Brutális drágulás jöhet januártól: ennyibe kerülhetnek az árstopos élelmiszerek

2022. február 1-je óta több alapvető élelmiszer rögzített hatósági áron kapható Magyarországon. Az élelmiszerárstopot, ezt a rendkívüli intézkedést eredetileg három hónapra vezette be a kormány, hasonlóan az üzemanyagárak maximalizásához. Azóta eltelt majdnem háromnegyed év, az intézkedést pedig újra és újra meghosszabbították, mind az üzemanyagok, mind az élelmiszerek tekintetében. Az elmúlt időszakban azonban egyre jelentősebb áremelkedés figyelhető meg az élelmiszerek terén, amelyet helyi és globális hatások is erősítenek. De meddig tarthat még az élelmiszerek drágulása? Milyen tényezők erősítik ezt, és mi várható a következő hetekben, hónapokban? Az Agrárszektor erről kérdezte Raskó György agrárközgazdászt.

Érik a műtrágya-krízis Európában: erre jobb, ha minden magyar gazda felkészül

Nem rendeződött az európai műtrágyagyártás helyzete az elmúlt hetekben: a magas földgáz- és energiaárak továbbra is súlyos döntések meghozatalára kényszerítik a gyártókat. Vannak, akik teljesen leállították a termelésüket, mások csak a gyártási kapacitást csökkentették, megint mások külföldi műtrágyákkal próbálnak kereskedni, hogy legalább a forgalmazást fenntartsák. Mindeközben nyitott kérdés, hogy lesz-e hiány az egyes műtrágyákból - mondta el az Agrárszektornak Balássy Ákos, az EuroChem Agro Hungary Kft. közép-kelet-európai vezetője. A szakember azt is hozzátette, hogy jelentős visszaesés figyelhető meg mind a kereslet, mind pedig a kínálat oldaláról, ami előbb-utóbb az árakban is megmutatkozhat.

Durván elszabadultak az árak Magyarországon: már ennyibe kerül a kenyér itthon

Aligha lehetne jobbat elképzelni annál, mint mikor egy friss, forró kávéval és egy finom péksüteménnyel a kezünkben kezdünk neki a napunknak. Ez az idill azonban hamar elszállhat, csakúgy, mint a péktermékek ára is. Mára már kezd megszokottá válni a 800-1000 forintos kenyér, a 100 forint körüli zsemle, az 500 forintot megközelítő kakaós csiga, és még sorolhatnánk. Ráadásul ezek az élelmiszerek a mindennapjaink részévé váltak, így nem feltétlenül lehet kivitelezni azt, ha egyik napról a másikra nem vásároljuk meg őket. De mégis, mi vezetett el idáig és meddig tarthat még ez az áremelkedés? A kérdések összetettek, jósolni pedig nem lehet és nem is érdemes, de egy biztos: a magyar vásárlóknak fel kell készülnie arra, hogy ezek az árak egy darabig még velünk fognak maradni.

NEKED AJÁNLJUK
Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda
Növény

Friss! Agrárszektor időjárás előrejelzés: 2020.02.12. szerda

Reggel, délelőtt többnyire derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, majd a déli óráktól megnövekszik a felhőzet, és elszórtan záporeső is kialakul, az Északi-középhegységben hózápor, délnyugaton egy-egy zivatar is előfordulhat

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13